امروزه اپلیکیشن های موبایل به یکی از مهم ترین پلتفرم ها برای خدمات و محصولات نرم افزاری تبدیل شده اند. محصولات نرم افزار باید برای انواع سیستم عامل ها نظیر؛ سیستم عامل Android، iOS و… عرضه شود. این امر توسط شرکت های ساخت اپلیکیشن به منظور کشف استراتژی های جدید به تولید و توزیع نرم افزارهای کاربردی قابل اجرا در پلتفرم های مختلف و بهره مندی از تمامی قابلیت های دستگاه و رعایت محدودیت های محیطی صورت می گیرد.
مدت زمان مطالعه : 5 دقیقه
توجه داشته باشید که هر یک از پلت فرم های موجود دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند که در این مقاله از سایت مارلیک آپ، بهترین شرکت ساخت اپلیکیشن به بررسی مزایا و معایب اپلیکیشن های تحت وب می پردازیم.
اپلیکیشن های تحت وب چیست ؟
وب اپلیکیشن ها یا همان اپلیکیشن های تحت وب نرم افزارهایی هستند که از تکنولوژی وب و مرورگر استفاده می کنند و برای اجرا نیاز به مرورگر دارند و این برنامه ها کاملا تطبیق پذیرند یعنی بر روی تمام دستگاه ها مانند؛ کامپیوتر، موبایل، ساعت های هوشمند و حتی دستگاه هایی که در آینده ساخته می شوند، قابل اجرا هستند که اکثر شرکت های ساخت اپلیکیشن با در نظر گرفتن نیاز های بازار و همچنین نیاز های مردم به صورت پویا و توسعه یافته اپلیکیشن های تحت وب را منتشر می کنند.
تفاوت اپلیکیشن های تحت وب و اپلیکیشن معمولی در چیست؟
اپلیکیشن:
- اپلیکیشن ها به طور مداوم نیاز به بروزرسانی دارند.
- معمولا بر روی یک سیستم مرکزی نصب می شوند.
- تنها بر روی سیستم عاملی که برنامه ریزی شده است، قابل نصب و اجرا هستند.
اپلیکیشن های تحت وب:
- این اپلیکیشن ها از طریق اینترنت قابل اجرا هستند و بر روی وب سرور ها نصب می شوند.
- بروز رسانی اپلیکیشن های تحت وب به صورت خودکار بر روی سرور انجام می شود.
- بر روی هر سیستم عاملی که دسترسی به اینترنت دارند قابل اجرا هستند.
وب اپلیکیشن آفلاین چگونه کار میکند؟
اپلیکیشن های تحت وب قابلیت استفاده آنلاین و آفلاین دارند که در وب اپلیکیشن های آفلاین هسته اصلی برنامه در کش ( cache) مرورگر ذخیره می شود و در صورت قطع ارتباط با اینترنت این اپلیکیشن ها بارگذاری می شود و در صورت ارتباط مجدد با اینترنت به صورت خودکار اپلیکیشن به روزرسانی می شود.
مزایای نرم افزارهای تحت وب چیست؟
- محدود نبودن به سیستم عامل
- بروز رسانی خودکار
- دسترسی سریع
- واکنش گرا بودن
- عدم نیاز به نصب و اشغال حافظه سیستم
- هزینه کمتر نسبت به اپلیکیشن ها
- محدود نبودن به سیستم عامل
یکی از مهم ترین مزایای این اپلیکیشن محدود نبودن به سیستم عامل است، زیرا شرکت های ساخت اپلیکیشن برای تولید اپلیکیشن می بایست آن را در سه نسخه Android ، iOS ، Windows برای جلب رضایت کاربران عرضه می کردند که با پدید آمدن این اپ ها محدودیت سیستم عامل از بین رفت و تمام وب اپلیکیشن ها بر روی بیشتر سیستم ها از طریق مرورگر در دسترس کاربران می باشد .
- بروز رسانی خودکار
اپلیکیشن ها بعد از مدتی نیاز به بروز رسانی دارند اما وب اپلیکیشن ها نیاز به بروز رسانی ندارد و با هر بار ورود به برنامه به صورت خودکار، خود سرور بروزرسانی می شود.
- دسترسی سریع
دسترسی به وب اپلیکیشن ها نیاز به نصب برنامه ای ندارد که این امر موجب دسترسی آسان به اپ های تحت وب شده است و با کنار گذاشتن مراحل دانلود، نصب، بروزرسانی و… سرعت دسترسی به وب اپلیکیشن ها بیشتر می باشد.
- عدم نیاز به نصب و اشغال حافظه سیستم
شما با نصب هر برنامه ای بر روی سیستم عامل خود، بخشی از حافظه آن را اشغال می کنید اما وب اپلیکیشن ها با ویژگی نصب در سرور (فضای ابری) به راحتی و بدون نیاز به نصب برنامه ای از طریق مرورگر و بدون اشغال حافظه سیستم ، در دسترس کاربر قرار می گیرند و کاربر به راحتی می تواند از اپلیکیشن مورد نظر خود استفاده نماید.
- هزینه کمتر نسبت به اپلیکیشن ها
طراحی و ساخت اپلیکیشن های تحت وب هزینه کمتری نسب به اپلیکیشن های معمولی دارند و شما زمانی که اقدام به ساخت اپلیکیشن می کنید، می بایست آن اپلیکیشن را در دو نسخه Android ، iOS عرضه کنید و برای هر یک از این موارد نیاز به یک تیم متخصص برنامه نویسی دارید. شرکت مارلیک آپ به همراه تیم حرفه ای و توانمند خود در حوزه ساخت اپلیکیشن و برنامه نویسی، می توانند یاری رسان خوبی برای شما در این زمینه باشند. تنها کافی است با مشاوران مجموعه در ارتباط باشید.
- واکنش گرا بودن
تمام وب اپلیکیشن ها به صورت رسپانسیو ساخته می شوند و رسپانسیو به معنی این است که خود را با تمامی صفحه نمایش ها تطبیق می دهند و کاربران با هر نوع سیستمی می توانند از آن به راحتی استفاده کنند.
مطالعه بیشتر: طراحی و ساخت اپلیکیشن برای کسب و کارها
معایب وب اپلیکیشن ها
- عدم اتصال به صورت آفلاین.
- نسبت به اپلیکیشن ها دارای ویژگی کمتری می باشند.
- یافتن وب اپلیکیشن ها نسبت به اپلیکیشن ها سخت تر می باشد.
- امنیت و کیفیت تضمین شده نیست و در مقابل دسترسی های غیرمجاز آسیب پذیر است.
- عدم اتصال به صورت آفلاین
به دلیل اتصال مستقیم وب اپلیکیشن ها به سایت در زمان بروز یک سری اختلالات احتمالی در وب سایت مورد نظر، نرم افزار ها نیز به صورت خودکار از دسترس خارج می شوند.
- قابلیت کمتر نسبت به اپلیکیشن ها
وب اپلیکیشن ها زیر مجموعه اینترنت هستند و با قطعی اینترنت دسترسی به آن ها امکان پذیر نمی باشد و وب اپلیکیشن دیگر کارایی ندارد. اما اپلیکیشن های موبایلی با وجود دسترس پذیری به صورت آفلاین و سرعت بالا نسبت به وب اپلیکیشن ها و پشتیبانی از ویژگی های بیشتر، قابلیت استفاده تمام وقت را به کاربر می دهند.
- امنیت پایین نسبت به اپلیکیشن
به دلیل عدم وجود وب اپلیکیشن ها توسط مارکت های رسمی و احتمال وجود برنامه نویسی معکوس توسط هکرها، امنیت این اپلیکیشن پایین می باشد.
- سرعت پیدا نمودن اپلیکیشن های تحت وب نسبت به اپلیکیشن
به دلیل وجود دسته بندی اپلیکیشن ها توسط مارکت های آنلاین پیدایش برنامه مورد نظر راحت تر است و بعضی از اپلیکیشن ها با داشتن قابلیت های متعدد در زمان آفلاین نظیر سرعت کار و سطح دسترسی، توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب می کنند.
ساخت اپلیکیشن
همانطور که مطالعه نمودید وب اپلیکیشن ها نیز مانند بسیاری از نرم افزارهای دیگر دارای مزایا و معایب بسیاری می باشند که ما در این مقاله از سایت مارلیک آپ به بررسی هر یک از آن ها پرداختیم.
در حوزه ساخت اپلیکیشن های تحت وب، شما تنها نیازمند یک تیم حرفه ای هستید که شرکت مارلیک آپ با داشتن افراد متخصص در این زمینه این امر را برای شما میسر می سازد. برای دریافت اطلاعات بیشتر نسبت به ساخت اپلیکیشن می توانید به صفحه مربوط به اپلیکیشن در سایت مراجعه نمایید.