هر روزه دنیای تکنولوژی شگفتی های تازه ای برای ما دارد که انسان را به حیرت وا میدارد که به عنوان یکی از آنها می توان واقعیت مجازی را نام برد. در این مطلب همراه با مارلیک آپ باشید تا به واقعیت مجازی و کاربرد آن پی ببرید.
واقعیت مجازی چیست؟
واقعیت مجازی (Virtual Reality یا به اختصار VR) به حذف مرزهای موجود بین فضای واقعی و فضای مجازی گفته می شود. به تعریف دیگر، یک محیط کامپیوتری 3D است که فرد می تواند با آن تعامل برقرار کند و خود را بخشی از این دنیا ببیند. همین تجربه شگفت انگیز است که کاربر را مجذوب این فضا می کند.
واقعیت مجازی یک طراحی کاملا مصنوعی ساخته شده به دست انسان است که در آن حواس شش گانه وجود دارد و بیشتر طراحیهای آن به صورت تصویر بر روی یک کامپیوتر یا عینک هایی که در سینماهای سه بعدی وجود دارد، به نمایش گذاشته میشود. برای اینکه صداها و حواس ششگانه در کاربر ایجاد شود این عینکها به هدستی متصل است، که به هدست واقعیت مجازی (vr headset) معروف هستند.
ایده شکل گیری VR
این ایده احتمالاً با داستان های علمی به ویژه داستان کوتاه “عینک های پیگمالیون” در سال ۱۹۳۵ آغاز شد. در این داستان دانشمند یک عینک طراحی می کند که فرد در قصه از آن استفاده کرده و در یک دنیای مجازی اتفاقاتی را تجربه میکند. این فیلنامه به صورتی نوشته شده که شما در داستان حضور داشته و حس آن را تجربه کنید.
کاربرد های واقعیت مجازی
آموزش و تمرين: استفاده از واقعیت مجازی در تمرین و آموزش انسان ها باعث می شود که فرد در محیط واقعی قرار بگیرد و بتواند مهارت خود را افزایش دهد بدون اینکه شکست آن در تمرین در محیط اطراف آن تاثیری بگذارد.
ميراث و باستان شناسی: یکی دیگر از کاربرد های واقعیت مجازی در موزه می باشد. در حقیقت میتوان از واقعیت مجازی در میراث فرهنگی به عنوان یک ابزار تفریحی استفاده کرد. برای اولین بار در سال 1994 از واقعیت مجازی برای بهتر نمایش دادن یکی از آثار باستانی انگلستان به نام (دژ) بود. میهمانان مجهز به هدست واقعیت مجازی، به صورت سه بعدی امکان قدم زدن در این دژ را داشتند.
همچنین بخوانید: رونق کسب و کارها با شبکه های اجتماعی
طراحی و معماری: بسیاری از شرکت ها که در زمینه معماری و طراحی ساختمان فعالیت دارند، برای مهندسین خود این امکان را فراهم کرده اند که به وسیله تکنولوزی واقعیت مجازی بتوانند مدل های سه بعدی از ایده های خود را به مشتریان نمایش دهند.