تجربه ی سفر به دنیای مجازی که در بازی های کامپیوتری خود دیده اید باید خیلی دلچسب و هیجان انگیز باشد و حتی برای یک بار هم که شده فکر آن را در سرتان داشته اید، اما چطور چنین چیزی امکان پذیر است؟ جواب این سوال در مفهوم واقعیت مجازی قرار دارد؛ یعنی تعامل افراد با یک فضای شبیه سازی شده به طوری که تاریخچه استفاده از این مفهوم در سال 1962 توسط دستگاهی به نام سنسوراما که حال و هوای واقعیت مجازی داشته به ثبت رسیده است.
راهنمای مطالعه :
واقعیت مجازی چیست؟
تفاوت واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در چیست؟
واقعیت مجازی چطور کار می کند؟
کاربردهای واقعیت مجازی
در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم واقعیت مجازی و کاربرد های آن آشنا سازیم. مارلیک آپ یکی از بهترین شرکت های ساخت واقعیت مجازی در ایران آماده ی ارائه انواع خدمات در این زمینه می باشد. جهت کسب مشاوره ی رایگان با متخصصان واقعیت مجازی ما در ارتباط باشید.
واقعیت مجازی چیست؟
امروزه توسط تکنولوژی VR محیط های مختلفی را شبیه سازی می کنند.در واقعیت مجازی یک فرد، بدون وجود واسطه های سنتی می تواند با محیط دلخواه خود تعامل برقرار کند و وارد یک مکان سه بعدی از آنچه که در صفحه ی کامپیوتر خود دیده است، شود.
حواس 5 گانه ی انسان ها توسط کامپیوتر برای ورود به دنیای مجازی شبیه سازی می شود اما یک سری محدودیت ها در واقعیت مجازی وجود دارد که هزینه ی پردازش داده ها و دسترسی به محتوا، از بارزترین موانع برای تجربه واقعیت بیشتر در این زمینه می باشد. با وجود یک عینک مخصوص و استفاده ی آن بر روی چشم هر فردی می تواند به چپ، راست و یا بالا و پایین نگاه کند طوری که حضور خود در آن دنیا را احساس نماید.
همچنین بخوانید: واقعیت مجازی در هتل / چرا باید در هتل ها از واقعیت مجازی استفاده کنیم …؟!
تفاوت واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در چیست؟
بهترین توضیحی که در مورد واقعیت مجازی و واقعیت افزوده می توان داد تشبیه آن ها به دو روی یک سکه است. در واقعیت مجازی شبیه سازی برای دنیای واقعی انجام می گیرد اما در واقعیت افزوده در دنیای واقعی یک شئ مصنوعی شبیه سازی می شود. آن چیزی که به جای دوربین در محیط فیزیکی قرار می گیرد موقعیت چشم کاربر در محیط مجازی می باشد و قابل توجه است که در واقعیت مجازی از حسگر و الگوریتم های مخصوص استفاده می کنند. تصاویر موجود در دوربین با تغییر سر کاربر تغییر کرده و این فناوری تعامل کاربر با محیط شبیه سازی شده را فراهم می کند، به جای اینکه اشیای مجازی را با دنیای واقعی ترکیب نماید.
همچنین بخوانید: نقش واقعیت افزوده در توسعه فناوری های پیشرفته / هر آنچه که باید در مورد واقعیت افزوده بدانید
واقعیت مجازی چطور کار می کند؟
دو کلمه ی واقعی و مجازی مفهوم واقعیت مجازی را تشکیل داده اند. یعنی فناوری شبیه سازی می تواند در یک محیط مصنوعی تجربه ای نزدیک به واقعیت را برای افراد ایجاد نماید و باعث تعامل و ارتباط گیری فرد با این محیط مجازی شود. واقعیت مجازی از طریق یک سری ابزار مخصوص مانند عینک، هدست و دستکش می تواند دنیای مجازی را ایجاد نماید که کاربر در آن حس واقعیت را تجربه کند و با آن به خوبی ارتباط گیرد.
هر انسانی با وجود حواس 5 گانه ای که دارد مانند چشایی، بینایی، لامسه، بویایی و شنوایی می تواند احساس محیط پیرامون خود را درک نماید و در آن کاملا تعادل فضایی داشته باشد.
مغز پردازش ورودی های جمع شده از حواس 5 گانه را انجام داده تا تفسیر محیط اطراف برای هر فردی روشن شود. حال فناوری واقعیت مجازی، برای انسان یک محیط توهمی ایجاد می نماید تا با دادن اطلاعات مصنوعی به مغز، فرد باور کند که همه چیز واقعی است.
در واقعیت مجازی اتفاقات آن قدر نزدیک و واقعی برای کاربر تلقین می شود که حتی باعث تعامل بدن او با محیط مجازی نیز می شود. برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب در زمینه ساخت واقعیت مجازی و پیشرفت روز افزون کسب و کار خود با مشاوران حرفه ای مارلیک آپ از قسمت پشتیبانی همین سایت در ارتباط باشید.
همچنین بخوانید: عینک واقعیت مجازی متا کوئست 3s چرا توسط متا عرضه نمی شود؟
کاربردهای واقعیت مجازی
گردشگری
سفر به جنگل های آمازون را دوست دارید یا گشت و گذار در آبشار نیاگارا؟ شاید یکی از مرسوم ترین مثال های واقعیت مجازی ویدئوهای 360 است که به وسیله آن می توان بسیاری از مکان های گردشگری را بدون محدودیت زمانی یا مکانی بازدید نمود. اپلیکیشن های متفاوت و رایگانی در این زمینه عرضه شده است. برخی موزه ها نیز توسط این فناوری توانسته اند رویکرد جدیدی ارائه دهند تا بدون بازدید، افراد از طریق تور مجازی تجربه جدیدی کسب کنند. موزه بریتیش لندن و موزه تاریخ طبیعی آمریکا از آن دست موزه هایی هستند که امکان بازدید توسط VR را برای بازدید کنندگان فراهم کرده اند.
سرگرمی
بازی و سرگرمی یکی از زمینه هایی است که واقعیت مجازی با آن شناخته شده است و از محبوبیت زیادی برخوردار است. این حوزه گسترش زیادی داشته و در مواردی هم چون موزه ها، گالری و نمایشگاه ها، تیاتر ها و پارک ها در حال بهبود و تغییر است.
جالب است که با وجود هدست شما می توانید یک سری بازی ها را به صورت شبیه سازی شده و با استفاده از کامپیوتر خود در خانه انجام دهید، مثلا بازی با راکت در یک زمین تنیس را با فناوری VR در منزل خود می توانید تجربه نمایید. اینگونه که هدست را بر چشم خود زده و با راکت های سنسور دار ضربات خود را به توپ اعمال می کنید و حس و حال یک ورزش واقعی را خواهید چشید.
همچنین بخوانید: آموزش کارکنان هتل با واقعیت مجازی / چرا اصلا باید در حوزه آموزش کارکنان هتل به واقعیت مجازی اعتماد کنیم؟!
ورزش
در ورزش های مختلفی مانند بدنسازی، گلف، اسکی و دوچرخه سواری تکنولوژي VR به کمک افراد آمده است. تحلیل و بررسی بازی ها توسط مربیان یا کمک به آموزش آنان از کاربردهای این تکنولوژي در ورزش می باشد.
بهداشت و درمان
یکی از مهم ترین مسائل پزشکان و پرستاران، تشخیص محل درد است و این امر باعث شده تا در یک روز بسیاری از افراد بخاطر خطای پزشکی جان خود را از دست دهند. به کمک تکنولوژی VR، پیشرفت زیادی در زمینه بهداشت و درمان صورت گرفته است. به کمک این فناوری اسکن ها و مدل های سه بعدی از بیمار گرفته می شود و به وسیله آن محل درد شناسایی می شود و در آخر بهترین روش های درمان را برای یک بیمار پیشنهاد می نمایند. حتی به کمک واقعیت مجازی جراحان نیز می توانند عمل های جراحی سنگین را به آسانی انجام دهند. همچنین درمان بسیاری از فوبیاها نیز به کمک این فناوری امکان پذیر است.
نجوم و هوافضا
سفر به فضا و سیارات دیگر یکی از رویاهایی است که بشر همواره در سر داشته است که بخاطر بسیاری از محدویت ها این اتفاق تا به حال ممکن نشده است. آزمایشگاه Propulsion ناسا با همکاری Oculus توانسته اند با کمک ایکس باکس و Kinect 2 ربات ها را کنترل کرده و به زودی شاهد وجود آن درون ایستگاه های فضایی هستیم. همچنین آشنایی با ستاره و کهشکان های مختلف با مدل های سه بعدی برای دانش آموزان یکی از کاربردهای دیگر VR در نجوم می باشد.
بنگاه املاک
بسیاری از افراد هنگام انتخاب یک خانه یا محل کار پس از بازدید چند ساختمان خسته شده و این کار برایشان کسالت آور خواهد بود. تکنولوژي VR این امکان را به افراد می دهد تا با صرف انرژی و هزینه کمتری از مکان های زیادی بازدید کرده و خرید و انتخاب یک خانه بسیار راحت تر می شود. هم اکنون بسیاری از املاکی های آمریکا از تور 360 درجه برای بازدید فضای درون یک ساختمان استفاده می کنند.
برای اطلاع و خریداری پکیج واقعیت مجازی در ساختمان می توانید وارد صفحه تعرفه واقعیت مجازی در ساختمان شوید و از قیمت و انواع پکیج های شرکت مارلیک آپ مطلع شوید.
آموزش
یکی دیگر از کاربردهای تکنولوژی واقعیت مجازی شبیه سازی و آموزش می باشد. مثلا افرادی که می خواهند گواهینامه رانندگی بگیرند اما نگران حوادث جاده ای در ابتدای آموزش هستند، قادرند با وجود این فناوری تجربه رانندگی در یک محیط امن و آشنایی با فرمان، گاز و ترمز را به دست آورند. همچنین به کمک این فناوری می شود مسائل سخت و پیچیده آموزشی را به راحتی به دانش آموزان و دانش جویان یاد داد تا مطالب را بهتر و سریع تر از قبل فرا گیرند.
همچنین بخوانید: کاهش هزینه های ساختمانی با واقعیت مجازی / آیا vr هزینه ها را به نصف می رساند؟!
جمع بندی
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. همانطور که گفته شد می توان به این نتیجه رسید که واقعیت مجازی یکی از فناوری های پیشرفته، مفید و سرگرم کننده می باشد و با اینکه پیشرفت روز افزون برای این تکنولوژی دیده شده است اما همچنان سوال های زیادی در این زمینه برای مخاطبان وجود دارد، که در مقالات بعدی حتما از کاربرد این تکنولوژی در، سرگرمی و تجارت صحبت خواهیم کرد. همین امروز ساخت واقعیت مجازی با مارلیک آپ را در کمترین زمان ممکن تجربه نمایید.
روز و روزگارتان خوش
2 دیدگاه دربارهٔ «واقعیت مجازی چیست»
بازتاب: کاربرد واقعیت مجازی در آموزش - ساخت سایت و اپلیکیشن
بازتاب: واقعیت مجازی و واقعیت افزوده چه تفاوتی باهم دارند؟