با حضور هر چه بیشتر تکنولوژی در زندگی انسان، فناوری های نو ظهور با رویکردی کاملا متفاوت، تحولات بزرگی را رقم می زنند. واقعیت ترکیببی و واقعیت مجازی از فناوری هایی هستند که روز به روز، مرز بین واقعیت و فضای مجازی را کم رنگ تر می کنند. با وجود جدید بودن این فناوری ها در بین مردم، سردرگمی هایی در مورد تفاوت این دو تکنولوژي وجود دارد.
راهنمای مطالعه :
واقعیت مجازی چیست
مزایای واقعیت مجازی
معایب واقعیت مجازی
واقعیت ترکیبی چیست
مزایای واقعیت ترکیبی
معایب واقعیت ترکیبی
تفاوت واقعیت مجازی و واقعیت ترکیبی
سخن پایانی
در این مقاله از سایت مارلیک آپ قصد داریم به به بررسی تفاوت واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی بپردازیم. شرکت مارلیک آپ از فعلان در حوزه ی ساخت واقعیت مجازی می باشد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت اصلی مارلیک آپ مراجعه کنید.
برای شناخت هر چه بهتر تفاوت واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی، لازم است ابتدا این دو فناوری را به خوبی بشناسیم.
واقعیت مجازی چیست؟
واقعیت مجازی به شما این امکان را می دهد تا از دنیای واقعی خارج شوید و فضایی متفاوت از محیط اطراف خود را تجربه کنید، بدون نیاز به اینکه خانه خود را ترک کنید و یا حتی از روی کاناپه خود بلند شوید. واقعیت مجازی با جایگزینی و ترکیب دنیای مجازی و واقعی، به کاربران خود این امکان را می دهد تا در یک محیط شبیه سازی شده به کار های روزمره خود بپردازند.
تکنولوژي VR با ایجاد محیطی با حس و حال کاملا واقعی، کاربرد های زیادی را در صنایع مختلف ایجاد کرده است. این کاربرد ها فقط به حوزه بازی و سرگرمی ختم نمی شود و فواید زیادی در زمینه های پزشکی، آموزش، ورزش و… دارد. عینک واقعیت مجازی لازمه ی ورود به دنیای VR است که با داشتن دید 360 درجه، عملکرد های مختلفی داشته و در انواع مختلفی در بازار به فروش می رسد.
مزایای واقعیت مجازی
شیوه طراحی محیط واقعیت مجازی به گونه ای است که بر استدلال مغز غلبه می کند و در آن لحظه برای ذهن واقعی تلقی می شود. به این ترتیب، تعامل و ارتباط گیری کاربر با محیط مجازی، علاوه بر تجربه ای شگفت انگیز، باعث ایجاد فواید منحصر به فرد در زمینه های سرگرمی، آموزش، پزشکی، تجارت الکترونیک و گردشگری می شود.
همچنین بخوانید : واقعیت مجازی چیست و کاربرد های آن / دانستی های جالب راجب تکنولوژي VR
معایب واقعیت مجازی
لازم به ذکر است در صورتی که از عینک واقعیت مجازی به اندازه محدود استفاده نکنید امکان ابتلا به بیماری حرکتی Motion Sickness وجود دارد، در حالی که حتی ممکن است خودتان متوجه این موضوع نشوید. این بیماری به گونه ای است که دچار سردرد، سرگیجه و حالت تهوع می شوید. زیرا زمانی که از عینک واقعیت مجازی استفاده می کنید، ساکن هستید اما در محیط مجازی حرکت می کنید ، بنابراین چشم اطلاعاتی را مبنی بر حرکت به مغز ارسال کرده و این در حالی است که ماهیچه ها ساکن هستند و در نتیجه مغز این تناقض را تشخیص نداده و باعث بروز چنین علائمی می شود.
هزینه های بالا در اجرای این تکنولوژی و محدودیت داشتن به محیط هایی که از قبل سخته شده اند، دو نمونه دیگر از محدودیت های واقعیت مجازی به شمار می رود.
واقعیت ترکیبی چیست؟
واقعیت ترکیبی از فناوری های نو ظهوری است که از تلفیق واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به وجود آمده و به طور هم زمان دنیای مجازی و واقعی را به نمایش می گذارد. برای مثال، زمانی که شما در فروشگاه لیست خرید خود را فراموش کرده اید، با عینک واقعیت ترکیبی خود وارد وارد آشپز خانه می شوید و به راحتی لیست خرید را مشاهده می کنید.
همچنین بخوانید : کابرد های واقعیت ترکیبی چیست؟/ دانستنی های مهم راجب واقعیت ترکیبی
شما نیز اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ساخت واقعیت مجازی هستید، می توانید با تیم مجرب شرکت مارلیک آپ در ارتباط باشید.
مزایای واقعیت ترکیبی
واقعیت ترکیبی با به کار گیری هم زمان اشیا مجازی و واقعی، تعامل هرچه بیشتر انسان و محیط اطراف خود می شود و همانند واقعیت مجازی، باعث ایجاد کاربرد های زیادی در زمینه های مختلف می شود.
معایب واقعیت ترکیبی
هزینه های لازم برای دسترسی به این تکنولوژی و بیماری های حرکتی احتمالی از چالش هایی است که در واقعیت ترکیبی بود دارد.
تفاوت واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی چیست؟
همان طور که می دانید واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی از فناوری هایی هستند که به لطف سرمایه گذاری شرکت های بزرگ مثل فیس بوک، گوگل، سامسونگ و بسیاری دیگر، روز به روز در حال توسعه اند. این فناوری ها به رغم شباهت هایی که دارند، متفاوت از یک دیگر هستند که در بعضی موارد به خاطر انواع مختلفی که دارند، گیج کننده به نظر می رسند. در ادامه به بررسی تفاوت واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی از جنبه های مختلف می پردازیم.
- منبع تصویر
در واقعیت مجازی کاربر به کمک دستگاه هایی مثل عینک های VR به طور کامل وارد یک دنیای شبیه سازی شده می شود. این محیط مجازی شامل تصاویری است که از طریق رایانه پردازش می شوند. در واقع این تصاویر بر خلاف تصور بعضی، از خود عینک واقعیت مجازی به نمایش گذاشته نمی شود بلکه این داده ها از کامپیوتر و یا گوشی هوشمند گرفته می شوند. این در حالی است که واقعیت ترکیبی، اشیا واقعی محیط را در کنار تصاویر رندر شده کامپیوتری، به طور هم زمان به نمایش می گذارد.
- محیط
محیط شبیه سازی شده جز مواردی است که تفاوت واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی را نشان می دهد. چرا که محیط واقعیت مجازی به طور کامل دیجیتالی طراحی شده است اما در واقعیت ترکیبی، همان طور که از نامش پیداست، محیط واقعی با اشیا دیجیتالی ترکیب می شوند.
- مکان حضور کاربر
یکی دیگر از تفاوت واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی این است که کاربر به کمک عینک واقعیت مجازی وارد دنیای کاملا جدید می شود که ممکن است شباهتی با دنیای واقعی نداشته باشد. این در حالی است که در واقعیت ترکیبی، کاربر در محیط واقعی حضور دارد و عناصر مجازی به محیط اضافه می شود.
- زاویه دید
در عینک واقعیت مجازی، قطعاتی به نام های ژیروسکوپ، مغناطیس و شتاب سنج وجود دارند که وظیفه ی ردیابی موقعیت سر را بر عهده دارند. به این صورت که موقعیت اشیا مجازی متناسب با زاویه دید کاربر در دنیای شبیه سازی شده تغییر می کند. تفاوت واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی در این است که موقعیت اشیا مجازی بر اساس زاویه دید کاربر در دنیای واقعی تغییر می کند.
سخن پایانی
در این مقاله از سایت مارلیک آپ سعی کردیم اطلاعات مفیدی را در زمینه تفاوت واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. واقعیت ترکیبی و واقعیت مجازی دو فناوری نو ظهوری هستند که در آینده نه چندان دور جایگاه بزرگی در زندگی انسان ها پیدا خواهند کرد. وظیفه ما انسان ها در مقابل پیشرفت عظیم فناوری این است که با دانش درست و کافی، به استقبال این تکنولوژی ها برویم و با استفاده بی رویه از آن ها زندگی خود و دیگران را مختل نکنیم.
شرکت مارلیک آپ یکی از شرکت های خبره در حوضه ساخت واقعیت مجازی است که متخصصان آن می توانند با ارائه مشاوره های تخصصی پاسخ سوالات شما را بدهند، چنانچه به کسب اطلاعات بیشتر در مورد فناوری های واقعیت مجازی، واقعیت ترکیبی و واقعیت افزوده علاقه مند هستید، با ما در تماس باشید.