در این عصر از زندگی که شاهد تکامل هر چه بیشتر انسان و تکنولوژی هستیم، فناوری هایی وارد دنیای ما می شوند که زندگی انسان را به طور متفاوتی، جالب و شگفت انگیز می کنند. واقعیت ترکیبی یا Mixed Reality یکی دیگر از شگفتی هایی است که از تعامل واقعیت افزوده و واقعیت مجازی حاصل می شود. همانطور که می دانید استفاده از واقعیت ترکیبی به طور کامل فراگیر نشده است اما شایان توجه است که در آینده ای نه چندان دور، کاربرد های واقعیت ترکیبی مخاطبان بسیاری را جذب خود خواهد کرد.
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 7 دقیقه
واقعیت ترکیبی از فناوری های نو ظهوری است که کاربرد های جذاب و منحصر به فرد آن شما را علاقه مند به این حوزه خواهد کرد. شرکت مارلیک آپ از فعلان در عرصه ساخت واقعیت مجازی می باشد که با داشتن تیمی مجرب، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است. برای کسب اطلاعات بیشتر، می توانید به صفحه اصلی سایت مارلیک آپ مراجعه کنید.
واقعیت ترکیبی چیست؟
در واقعیت ترکیبی شما می توانید چیدمان اتاق خود را به راحتی تغییر دهید، بدون آن که وسایل را در واقعیت جا به جا کرده باشید. چرا که واقعیت ترکیبی، از همکاری دو فناوری واقعیت مجازی(VR) و واقعیت افزوده (AR) به وجود آمده و دنیای مجازی را در کنار دنیای واقعی به نمایش می گذارد تا تجربه ای متفاوت را برای شما رقم بزند. فیلتر های اینستاگرام از مثال های واقعیت ترکیبی می باشد.
کاربرد های واقعیت ترکیبی چیست؟
واقعیت ترکیبی به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود، کاربرد های زیادی در صنعت های مختلف ایجاد کرده است که در ادامه به بررسی این کاربرد ها می پردازیم:
۱. واقعیت ترکیبی در آموزش
کاربرد واقعیت ترکیبی در آموزش یکی از تحولات چشمگیری است که به لطف پیشرفت بی نظیر تکنولوژی حاصل شده است. واقعیت ترکیبی به سبب ایجاد فضایی چند بعدی و تعاملی، بر کیفیت و کمیت آموزش تاثیر بزرگ و مثبتی گذاشته است چرا که در شیوه های آموزشی عادی و رایج امکان درک بعضی از مفاهیم مثل سیستم گردش خون وجود ندارد. اما با حضور واقعیت ترکیبی، به نمایش گذاشتن هر چیزی به صورت سه بعدی امکان پذیر می باشد که بدین ترتیب یادگیری را جذاب و راحت تر می کند.
همچنین یکی دیگر از اثرات مهم واقعیت ترکیبی این است که حضور دانش پژوهان در یک مکان ضرورتی ندارد و هر یک از افراد می توانند از مکان های مختلف جهان، در یک کلاس درس شرکت کرده و این مهم، ضمن افزایش کیفیت آموزشی، در صرف زمان نیز صرف جویی می کند.
بیشتر بخوانید : واقعیت مجازی و تاثیرات آن در صنعت آموزش
۲. واقعیت ترکیبی در بازی
بازی های واقعیت ترکیبی یکی از جذاب ترین تفریحاتی است که کاربران زیادی را در همه سنین به سمت خود جذب می کند. با محو شدن مرز بین دنیای واقعی و مجازی، بازیکنان می توانند با شخصیت های مجازی تعامل داشته و در فضای بازی غوطه ور شوند.
عینک های واقعیت ترکیبی پیشنهادی
Apple Vision Pro
Meta Quest 3
Play Station VR 2
بازی های پیشنهادی واقعیت ترکیبی
YUKI Space Ranger
Synth riders
Samba De Amigo
The Stealth Master peace
شرکت مارلیک آپ با سابقه ی درخشانی که در ساخت واقعیت مجازی دارد، آماده خدمت رسانی به شما عزیزانی است، که به تکنولوژی و فناوری علاقه مندید و خواهان ورود به این حوضه هستید. شما می توانید از طریق همین سایت با متخصصان این فناوری در ارتباط باشید.
۳. واقعیت ترکیبی در معماری
استفاده از واقعیت ترکیبی در معماری یکی از شیوه های مدرن و خلاقانه ای است که در پیشرفت مهندسین معمار کمک های به سزایی خواهد کرد. چرا که تکنولوژي واقعیت ترکیبی این امکان را فراهم می کند تا با محاسبات دقیق و سریع، طرح و ایده خود را به صورت سه بعدی دریافت کرده و با همکاران خود در سراسر جهان هم فکری داشته باشند. همچنین با استفاده از این شیوه، امکان آزمون و خطای بیشتری وجود دارد بدون اینکه کوچک ترین آسیب جانی یا مالی به دیگران وارد شود.
شایان توجه است که کاربرد های واقعیت ترکیبی در معماری به مشتریان این امکان را می دهد تا با کم ترین هزینه و به صورت سه بعدی نمونه ای از خروجی کار را قبل از اجرا ببینند و در ابتدای کار تغییرات دل خواه خود را ایجاد کنند.
۴. واقعیت ترکیبی در کار از راه دور
همه ی ما در دوران همه گیری کرونا شاهد شرکت هایی بودیم که در تامین نیروی کار، دچار چالش و آسیب شدند. اما با حضور واقعیت ترکیبی محدودیت های زمانی و مکانی از بین رفته و افراد قادرند به راحتی در جلسه و قرار هایی که می خواهند حضور پیدا کنند. یکی از امکاناتی که واقعیت ترکیبی در اختیار کاربران قرار می دهد این است که می تواند زبانی که شما با آن صحبت می کنید را، به زبان فرد مقابل ترجمه کند. بنابراین شما به راحتی می توانید با افرادی که کیلو متر ها از شما دور هستند ارتباط داشته باشید، بدون این که نگران یادگیری زبان و یا مسافت باشید.
۵. واقعیت ترکیبی در پزشکی
واقعیت ترکیبی از جنبه های زیادی به علم پزشکی کمک می کند که از مهم ترین آن ها می توان به کاربرد های واقعیت ترکیبی در آموزش پزشکی اشاره کرد. چرا که با استفاده از این فناوری می شود با تمرکز بیشتری به بررسی و شناخت اعضای بدن انسان پرداخت. استفاده از واقعیت ترکیبی درتشخیص بیماری ها، یکی از ویژگی های موثر و کار آمدی است که سبب شناخت دقیق تر با کم ترین خطر می شود. همچنین واقعیت ترکیبی به جراحان این امکان را می دهد تا قبل از عمل جراحی به بررسی دقیق آناتومی و ساختار بدن بیمار بپردازند و بدین وسیله، کیفیت و دقت جراحی را ارتقا بدهند.
از دیگر مزایای این شیوه می توان به عدم ضرورت حضور بیمار اشاره کرد. به این صورت که بیمار می تواند با استفاده از واقعیت ترکیبی به صورت دورا دور، روند درمان خود را پیگیری کند. اما لازم به ذکر است که این شیوه از درمان معایبی نیز دارد. هزینه های بالای این شیوه از درمان یکی از این معایب می باشد. علاوه بر این، استفاده از واقعیت ترکیبی نیاز به تجهیزات پیشرفته ای دارد که برای خیلی از مراکز درمان قابل دسترس نیست.
همچنین بخوانید : نقد و بررسی عینک واقعیت مجازی Pico 4
سخن پایانی
واقعیت ترکیبی از فناوری های منحصر به فردی است که دنیای واقعی و مجازی را تلفیق می کند و علاوه بر تفریحات لذت بخش، فواید زیادی را نیز شامل می شود. کاربرد های وقعیت ترکیبی بستر مناسبی را برای پیشرفت بشر فراهم کرده و کیفیت زندگی را بهبود می بخشد. همچنین قادرند در آینده نزدیک نوع تعامل انسان ها را تغییر داده و زندگی ما را دچار تحولات بزرگی کنند.
شرکت مارلیک آپ یکی از شرکت های خبره در حوزه ساخت واقعیت افزوده و مجازی است که متخصصان آن می توانند با ارائه مشاوره های تخصصی، پاسخ سوالات شما را بیابند. چنانچه در مورد فناوری نو ظهور واقعیت مجازی کنجکاو هستید از طریق پشتیبانی با ما در تماس باشین.