واقعیت مجازی VR از جمله دست آوردهایی محسوب می شود که در سال های اخیر بسیار شناخته شده و استفاده از آن در حوزه های مختلف رواج پیدا کرده است. یکی از زمینههایی که واقعیت مجازی می تواند در آن تاثیر بسزایی داشته باشد، صنعت آموزش است. این فناوری میتواند به عنوان یک ابزار قدرتمند در فرآیند آموزش و یادگیری به کار گرفته شود و با توجه به تغییرات رو به رشد آن، در دوره های پیش رو میتواند به یکی از روش های اصلی آموزش تبدیل شود.
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 10 دقیقه
واقعیت مجازی به دلیل تاثیرات مطلوبی که در آموزش دارد، بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته است. این فناوری دارای تاثیرات بسیار مثبتی می باشد که در این مقاله از سایت مارلیک آپ، یکی از بهترین شرکت های ساخت واقعیت مجازی به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
واقعیت مجازی VR چه تاثیراتی در صنعت آموزش دارد؟
این فناوری با به وجود آوردن یک محیط واقعی به مخاطب این امکان را می دهد تا به صورت تعاملی با محیط و شیء مورد نظر خود ارتباط برقرار کند. واقعیت مجازی نقش های بسیاری در زمینه های مختلفی نظیر؛ آموزش، سلامت، تفریح و… ایفا می کند. در ادامه به برخی از تأثیرات واقعیت مجازی در صنعت آموزش خواهیم پرداخت:
- افزایش تعامل و فعالیتهای گروهی:
استفاده کردن از واقعیت مجازی، به دانش آموزان این امکان را می دهد تا بتوانند به صورت هم زمان و در یک محیط مشترک با یکدیگر در ارتباط باشند و فعالیتهای گروهی انجام دهند. این حالت موجب افزایش تعامل و تشویق دانش آموزان به همکاری با یکدیگر در طول یادگیری میشود.
- کاهش هزینه های آموزشی:
این فناوری به کاهش هزینه های مرتبط با تجهیزات آموزشی کمک بسیاری می کند و همچنین کاربر می تواند با استفاده از واقعیت مجازی در هر زمان و مکانی که تمایل دارد، به آموزش دسترسی داشته باشد.
با در نظر گرفتن تمامی مزایا و معایبی که واقعیت مجازی دارد، می توان از این فناوری به عنوان یک ابزار موثر در صنعت آموزش یاد کرد.
همچنین بخوانید: راه های کسب درآمد از واقعیت مجازی
چه نوع موضوعاتی را میتوان با استفاده از واقعیت مجازی آموزش داد؟
به طور کلی واقعیت مجازی VR امکانات بسیاری برای انتقال دهی مهارت های گوناگون در اختیار دارد. در ادامه به برخی از موضوعاتی که با استفاده از فناوری قابل آموزش هستند، اشاره خواهیم کرد:
1. پزشکی و بهداشت:
از واقعیت مجازی به دلیل قابلیت های بالایی که دارد می توان به عنوان یک ابزار مفید در حوزه آموزش پزشکی و بهداشت یاد کرد. شما می توانید با استفاده از این فناوری نوین مهارت های مختلفی را مانند: انجام عمل جراحی، تشخیص بیماری ها و آموزش مهارت های اورژانسی را در خود بپرورانید.
2. آموزش زبان:
این تکنولوژی میتواند به عنوان یک ابزار قابل استفاده در آموزش زبان های خارجی شناخته شود. با استفاده از این فناوری، میتوان به تقویت قدرت شنیداری و گفتاری، تمرین مهارت های مکالمه و تقویت دایره لغات زبان آموزان پرداخت.
3. اصول سخنرانی:
در آموزش اصول سخنرانی از طریق واقعیت مجازی، میتوان از محتوای آموزشی واقعیت مجازی استفاده کرد که شامل تمرینات مختلفی نظیر: تمرین سخنرانی در برابر جمعیت های مختلف، تمرینات تنفس و همچنین تمرینات مربوط به برقراری ارتباط با مخاطبان است.
حال مجموعه مارلیک آپ با ارائه و ساخت اپلیکیشن واقعیت مجازی در عرصه آموزش به شما دانش پذیران عزیز کمک خواهد کرد تا با چالش های مختلف خود در زمینه سخنوری رو به رو شوید و با تکرار و تمرین در آن محیط شبیه سازی شده به بهبود عملکرد خود بپردازید.
آیا واقعیت مجازی VR میتواند در آموزش مهارت های مرتبط با کسب و کار مفید باشد؟
واقعیت مجازی میتواند به راحتی در آموزش مهارت های مرتبط با کسب و کار مفید باشد. زیرا با استفاده از این فناوری، میتوان به شکل تعاملی، مفاهیم و مهارت های مختلف را به دانش آموزان و دانشجویان آموزش داد.
برخی از موضوعاتی که با استفاده از واقعیت مجازی در آموزش کسب و کار مورد استفاده قرار میگیرند عبارتند از:
- مهارتهای مدیریتی:
با استفاده از واقعیت مجازی میتوان مفاهیم و مهارتهای مدیریتی مانند: برنامهریزی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت پروژه و مدیریت مالی را به دانشجویان و کارآفرینان آموزش داد.
- بازاریابی و فروش:
از طریق این فناوری می توان یک محیط تعاملی را برای آموزش مهارت های فروش و بازاریابی ایجاد کرد. این محیط شامل تمرینات تعاملی و واقعیت های مجازی می تواند باشد که کاربران را با مفاهیم و تکنیک های مربوط به فروش و بازاریابی آشنا می کند.
- طراحی محصول:
با استفاده از واقعیت مجازی VR می توان مهارت های مرتبط با طراحی محصول را بصورت تجربی به دانشجویان و کارآفرینان آموزش داد.
آیا میتوانید مثالی از آموزش کسب و کار با واقعیت مجازی بیان کنید؟
یکی از مثال های کاربردی واقعی از آموزش کسب و کار با استفاده از واقعیت مجازی، آموزش مهارت های مدیریت پروژه میباشد. شما می توانید به آسانی در یک محیط شبیه سازی شده به عنوان مدیر پروژه، تمامی فرآیندهای مدیریت پروژه را تجربه کنید.
همچنین می توانید با استفاده از ابزارهای مختلف پروژه را برنامهریزی، بودجه بندی، نظارت و کنترل کنید و در صورت لزوم با تمامی اعضای تیم پروژه، از جمله مهندسان، اپراتورها، تولیدکنندگان، تامینکنندگان و مشتریان، ارتباط برقرار کنید و برای حل مشکلات به صورت تیمی همکاری کنید.
آیا واقعیت مجازی برای آموزش مهارتهای فردی مفید است؟
واقعیت مجازی VR برای آموزش مهارت های فردی مانند: مهارتهای ارتباطی، میتواند بسیار مفید باشد. در واقع با استفاده از آن، میتوان به دانشجویان و دانش آموزان کمک کرد تا به صورت تجربی و شبیه سازی شده، مهارتهای ارتباطی خود را افزایش دهند.
برای مثال، واقعیت مجازی میتواند به دانش آموزان کمک کند تا در موقعیت های ارتباطی مختلف، مانند مذاکره، مصاحبه کاری یا کلاس درس، تمرین کنند. با استفاده از این فناوری، میتوان محیط های شبیه سازی شده از این موقعیت ها را به دانش آموزان نشان داد و آن ها را به تمرین در این محیط ها تشویق کرد.
آیا واقعیت مجازی VR در آموزش بهتر از روشهای سنتی است؟
برای پاسخ به این سوال، باید گفت که هر دو روش آموزش، یعنی واقعیت مجازی و روشهای سنتی، مزایا و معایب خود را دارند و هر کدام برای شرایط خاصی مناسب هستند.
روش های سنتی، شامل کلاس درس، کتاب خوانی و تمرینات نوشتاری هستند و بیشتر برای یادگیری مفاهیم تئوریک مناسب اند و به دانشجویان و دانش آموزان کمک میکنند تا مفاهیم را به صورت تئوری یاد بگیرند. اما، این روشها برای یادگیری مهارت های عملی و تجربی مانند: مهارت های پزشکی کارآمد نیستند.
از طرف دیگر، واقعیت مجازی برای یادگیری مهارت های عملی و تجربی مانند: مهارت های پزشکی، مهندسی و… بسیار کارآمد است. با استفاده از واقعیت مجازی، دانشجویان و دانش آموزان میتوانند به صورت عملی و تجربی، مهارتهای خود را بهبود بخشند و با یادگیری تجربی، به یادگیری بهتر و عمیقتر دست یابند.
به طور کلی هر دو روش آموزش، یعنی واقعیت مجازی VR و سنتی، مزایا و معایب خود را دارند و بسته به نوع موضوع و هدف آموزش، یکی از این دو راهکاربرای شرایط خاص بهتر است. به هر حال، استفاده از ترکیب این دو میتواند به دانشجویان و دانش آموزان کمک کند تا به صورت تئوریک و عملی، مهارتهای خود را بهبود بخشند.
همچنین بخوانید: کاربرد های واقعیت مجازی در آموزش و یادگیری
معرفی نمونه ای از اپلیکیشن های واقعیت مجازی در صنعت آموزش
اپلیکیشن های واقعیت مجازی بسیاری برای انواع آموزش های مختلف طراحی شدهاند که در ادامه معرفی خواهیم کرد:
- بازدید از مکان های مختلف: Google Expeditions
- آموزش زبان: VR language learning
- Mathspace VR
- Alchemy VR
- Mondly VR
سخن پایانی
استفاده از واقعیت مجازی VR در صنعت آموزش اثرات بسیار مثبتی را به همراه دارد، از جمله: بالا بردن سطح یادگیری، حفظ توجه و تمرکز، افزایش تعامل دانشآموز با محتوای آموزشی، تقویت حافظه و تصویرسازی، کاهش هزینه آموزش و… استفاده از این فناوری به دانش آموزان کمک میکند تا مطالب درسی را به خوبی فراگیرند و به یادگیری آن ها وفادار بمانند.
مجموعه مارلیک آپ، یکی از با تجربه ترین شرکت های ساخت واقعیت مجازی به تازگی توانسته است اپلیکیشنی را ارائه دهد که شما عزیزان در یک محیط شبیه سازی شده به راحتی تمرین سخنرانی کنید و مهارت های خود را روز به روز افزایش دهید. برای دریافت اطلاعات بیشتر جهت ساخت یک اپلیکیشن واقعیت مجازی با قابلیت های پیشرفته با مشاوران ما در ارتباط باشید.
1 نظر در “واقعیت مجازی VR و تاثیرات آن در صنعت آموزش”
پینگ بک: آینده فعالیت های آموزشی با تکنولوژی واقعیت مجازی