واقعیت مجازی برای خیلی از افراد تا همین چند سال پیش یک مفهوم تخیلی بود، اما امروزه شاهد این قضیه هستیم که برای آموزش و حتی کلاس درس دانش آموزان از تکنولوژی واقعیت مجازی استفاده می شود که در نهایت باعث پیشرفت و رشد آموزش و پرورش در سراسر کشور خواهد شد. امروزه یادگیری دانش آموزان در کلاس های درس، با حضور این فناوری بسیار راحت تر و آسان تر از قبل شده است.
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه
در این مقاله از سایت مارلیک آپ، یکی از برترین شرکت های پیشرو در صنعت ساخت واقعیت مجازی به شرح کاربردهای واقعیت مجازی در کلاس درس خواهیم پرداخت.
واقعیت مجازی چیست؟
واقعیت مجازی یک فناوری جدید بر اساس کامپیوتر است که با ایجاد محیطی سه بعدی و شبیه سازی شده، ارائه مفاهیم آموزشی و درسی دانش آموزان یا دانشجویان را راحت تر کرده، برای مثال؛ با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی می توانید شرایطی مانند: شبیه سازی منظومه ی شمسی، آثار باستانی یک کشور، اعضای داخلی بدن و . . . را فراهم نمایید.
شما با استفاده از عینک های مخصوص واقعیت مجازی می توانید به مشاهده ی محیط شبیه سازی شده ای بپردازید که تمامی تصاویر آن از طریق یک کامپیوتر با قدرت پردازشی بالا ایجاد شده است. گاهی فرآیند تولید و نمایش تصاویر عینک واقعیت مجازی توسط گوشی های هوشمند انجام می گیرد. به این شکل که گوشی در داخل عینک قرار داده می شود و محیط شبیه سازی شده توسط نرم افزار نصب شده روی آن تولید و به نمایش در می آید. البته که گوشی های هوشمند برای ساخت محیط های شبیه سازی شده ی پیچیده کافی نیستند و شما نیاز به کامپیوتری قدرتمند خواهید داشت.
کاربرد های واقعیت مجازی در کلاس درس
در هر مدل از فرآیند های آموزشی می توان از واقعیت مجازی استفاده نمود، حتی بعضی رشته های ویژه مانند: پزشکی، خلبانی، معدن کاری و… . در ادامه همراه ما باشید تا برخی از کاربردهای واقعیت مجازی در کلاس درس را برایتان شرح دهیم.
- واقعیت مجازی در کلاس درس زیست شناسی:
در رشته تجربی برخی کتاب های دانش آموزان مربوط به نحوه ی کار اعضای داخلی بدن می باشد و بیان چنین موضوعی به صورت تئوری جذابیت خاصی ندارد و شاید فهم آن نیز مشکل باشد، اما با شبیه سازی ارگان های داخلی بدن با وجود واقعیت مجازی دیگر کلاس درس کسل کننده نخواهد بود. حتی در نوع های پیشرفته ی واقعیت مجازی محیط شبیه سازی شده یک اتاق عمل واقعی برای دانش آموزان فراهم می شود تا تعامل و ارتباط گیری بیشتری را تجربه نمایند.
2. واقعیت مجازی در کلاس درس تاریخ و جغرافیا:
یکی دیگر از کاربرد های واقعیت مجازی در کلاس درس مربوط به شبیه سازی شرایط جغرافیایی یا بناهای تاریخی برای دانش آموزان می باشد. مثلا با تصویر کشیدن محیطی مانند تخته جمشید و زدن عینک واقعیت مجازی توسط دانش آموزان شما می توانید تجربه ی حضور در آن مکان تاریخی را برایشان فراهم نمایید، همچنین نمایش کمربند زلزله خیز و شرایط اقلیمی مختلف در هر شهر و کشور و آتش فشان ها با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی برای دانش آموزان بسیار جذاب و حیرت انگیز خواهد بود.
3. واقعیت مجازی در کلاس درس فیزیک و شیمی:
برای درگیری بیشتر دانش آموزان با درس هایی مانند فیزیک و شیمی که پر از مباحث آزمایشگاهی می باشند استفاده از واقعیت مجازی بسییار کاربردی است، چرا که بردن دانش آموزان به محیط آزمایشگاه با وجود مجهز بودن آن، کاری دشوار و خطرناک است و انجام بعضی از آزمایشات خطرات بالایی را به همراه خواهد داشت. اما با محیط های شبیه سازی شده ی آزمایشگاهی توسط واقعیت مجازی، شرایط انجام هر آزمایشی بدون در نظر گرفتن هزینه ها و خطرات امکان پذیرمی شود و در نهایت دانش آموزان با اشتیاق بیشتری متوجه مفهوم دروس خود خواهند شد و خود مدرسه هم دیگر نیازی به تهیه ی محیط آزمایشگاهی با وسایل گران قیمت نخواهد داشت.
4. واقعیت مجازی در کلاس درس زبان انگلیسی:
به لطف فناوری واقعیت مجازی شما می توانید دانش آموزان خود را به صورت کاملا رایگان به یک کشور خارجی بفرستید تا از طریق مکالمه با مردمان آن به تقویت زبان انگلیسی خود بپردازند و اینگونه کلاس درس بسیار جذاب تر و سرگرم کننده تر خواهد بود.
همچنین بخوانید: چگونه در خانه یک سخنران شویم؟
چرا از واقعیت مجازی در کلاس درس یا آموزش استفاده می شود؟
- اثر بخشی و کارایی زیاد در آموزش
- ایجاد تغییرات بزرگ و عمیق در آینده
- هزینه ی پایین برای اجرا
بازار واقعیت مجازی هنوز نو پا است و در هر عرصه ای به صورت کم و بیش دیده می شود. اما در آینده ای نه چندان دور این فناوری در زندگی روزمره همه ی افراد جامعه حضور پیدا خواهد کرد. شرکت اپل و گوگل روزانه در تلاش هستند تا ابزار ها و قابلیت های جدید در ارتباط با واقعیت مجازی طراحی و تولید نمایند و نسبت به رقبای خود پیشی بگیرند.
آیا استفاده از واقعیت مجازی در کلاس درس به صرفه است؟
برای هوشمند سازی مدارس باید اقدامات بزرگی انجام داد که مجازی کردن آموزش ها برای دانش آموزان یکی از این اهداف می باشد و از طریق همین واقعیت مجازی می توانید محیط شبیه سازی آزمایشگاهی را فراهم نمایید. آمدن تکنولوژی های جدید تر در آینده بعید نیست اما در حال حاضر عینک واقعیت مجازی با هزینه ی خیلی کم تر می تواند یک آزمایشگاه حرفه ای برای مدرسه شما ایجاد نماید.
استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در کلاس های درسی یک نوع سرمایه گذاری به حساب می آید و باعث رشد و پیشرفت مدرسه شما خواهد شد، از این رو استفاده از این فناوری به صرفه است و از نظر اقتصادی قابل توجیه می باشد.
فواید استفاده از واقعیت مجازی در کلاس درس
- مشارکت کم دانش آموزان در کلاس درس یکی از مشکلات گفته شده از زبان معلمان است. محیط های تکراری آموزشی، کمبود اعتماد به نفس در دانش آموزان و کم بودن ارتباطات حسی در آموزش مجازی باعث ایجاد چنین مسائلی می شود، اما با حضور واقعیت مجازی کاملا رفع و حل می شوند. محیط های شبیه سازی شده در واقعیت مجازی برای اکثر مردم جذاب است، چرا که در این محیط ها انواع آموزش ها را می بینند و به کار های روزانه ی خود از قبیل خرید، تفریح و مسابقه هم می پردازند.
- آموزش به دانش آموزان کم توان جسمی چالش های مخصوص به خود را دارد و از آن جایی که استاندارد های آموزش به آن ها با استاندارد های آموزش جهانی فاصله دارد، سرخوردگی و افت تحصیلی به کرات دیده می شد. اما با وجود واقعیت مجازی در کلاس درس این نوع افراد، محدودیت ها از بین می رود و آن ها نیز همانند سایر دانش آموزان به مشارکت و فعالیت خواهند پرداخت.
- علاقه و اشتیاق دانش آموزان با محتواهای ویدئویی ایجاد شده توسط واقعیت مجازی بیشتر می شود و در صورتی که مورد علاقه آن ها در کلاس درس باشد، یادگیری سریع تری را به همراه خواهد داشت.
سخن پایانی
ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. همانطور که در بالا ذکر شد آموزش به دانش آموزان با واقعیت مجازی در کلاس درس نسبت به مدارسی که فاقد این نوع فناوری هستند راحت تر می باشد و از آن جایی که حس بینایی یکی از حواس 5 گانه ی مهم در بحث یادگیری می باشد، پس این تکنولوژی تاثیر بالایی در یادگیری می گذارد.
مجموعه مارلیک آپ به عنوان یکی از بهترین شرکت های ساخت واقعیت مجازی، هر گونه خدمات از قبیل ساخت اپلیکیشن های مدرن با قابلیت VR را برای مراکز آموزشی، پزشکی و… بر عهده می گیرد، جهت کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در ارتباط باشید.
1 نظر در “کاربرد های واقعیت مجازی در کلاس درس و آموزش”
پینگ بک: مزایای آموزش فن بیان به صورت مجازی - شرکت فناوری اطلاعات