ترس شدید و بیمارگونه را در دنیای روان شناسی، فوبیا می گویند. بسیاری از افراد در طول زندگی خود از فوبیای رانندگی رنج می برند که این یک موضوع قابل درمان است. افراد زیادی نیز وجود دارند که به دلایل مختلف از جمله تجربه تصادف به ترس از رانندگی و یا حتی ترس از سوار ماشین شدن دچار می شوند. البته لزومی در این مورد وجود ندارد. افراد زیادی دچار تصادف شده اند و فوبیای رانندگی ندارند و چه بسا هستند کسانی که از این فوبیا رنج می برند؛ ولی تصادفی برایشان اتفاق نیفتاده است.
در این مقاله از سایت مارلیک آپ به بررسی کاربرد واقعیت مجازی در کنترل ترس از رانندگی می پردازیم. شرکت مارلیک آپ، یکی از بهترین شرکت های ساخت واقعیت مجازی می باشد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه اصلی سایت مارلیک آپ وارد شوید.
زمان مطالعه : 7 دقیقه
رانندگی یکی از فعالیت هایی است که در سرعت انجام کارهای روزمره تاثیر زیادی دارد. بنابراین ترس از رانندگی باعث اختلال در کارهای روزمره خواهد شد و درمان آن از موضوعاتی است که فرد باید پیگیری کند تا آن را از بین ببرد. روش های متفاوتی برای درمان این فوبیا وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
روش های درمان ترس از رانندگی
تکنیک های درمانی زیادی برای ترس از رانندگی وجود دارد که از آن ها می توان به حساسیت زدایی، درمان شناختی، نوشتن جملات مثبت، تمرین در شرایط آسان و … اشاره کرد. در تمام این روش ها فرد مجبور است برای غلبه بر ترس خود، پشت فرمان ماشین نشسته و رانندگی واقعی را تجربه کند.
امروز یک روش شگفت انگیز را به شما معرفی خواهیم کرد. این روش، کنترل ترس با واقعیت مجازی می باشد. در این روش بدون حضور فیزیکی در وسیله نقلیه و جاده، مس توانید رانندگی واقعی را تجربه کنید. در واقع، در کنترل ترس با واقعیت مجازی با استفاده از شبیه ساز، فرد مقابل یک کنسول که تمامی اجزای ماشین از جمله گاز، ترمز، فرمان و … را دارد؛ قرار می گیرد و از طریق صفحه نمایش عینک VR خود را در حال رانندگی احساس می کند.
کنترل ترس با واقعیت مجازی می تواند استرس و اضطراب فرد را کم کند و آن را برای حضور در شرایط واقعی آماده کند. در این روش از یک عینک واقعیت مجازی برای ارتباط با محیط شبیه ساز استفاده می شود.
همچنین بخوانید: راهنمای خرید عینک واقعیت مجازی
مزایای استفاده از واقعیت مجازی در کنترل ترس از رانندگی
کاهش اضطراب
کنترل ترس با واقعیت مجازی، باعث کاهش اضطراب فرد با قرار گرفتن در یک محیط شبیه ساز رانندگی می شود. درواقع با این روش فرد می تواند رانندگی واقعی را تجربه کند و بر ترس خود در دنیای واقعی غلبه کند.
ایمنی بیشتر
یکی دیگر از مزایای استفاده از واقعیت مجازی در کنترل ترس این است که فرد امنیت بیشتری را هنگام درمان خود تجربه می کند. زیرا در روش هایی که فرد برای کنترل ترس در دنیای واقعی پشت ماشین می نشیند؛ ممکن است به خود یا وسیله نقلیه آسیب وارد کند. در تمام مراحل قبلی فقط از لحاظ ذهنی روی بیمار کار شده و هیچ تجربه واقعی نداشته است. در صورتی که در این روش فرد به راحتی رانندگی واقعی را تجربه می کند. به عبارت دیگر باید گفت که هر تصادف، برخورد یا آسیبی که در دنیای مجازی صورت گرفته؛ قابل اصلاح و جبران می باشد. (واقعیت مجازی در کنترل ترس)
اعتماد فرد به خود
کنترل ترس با واقعیت مجازی کمک می کند که فرد هنگام تجربه واقعی در جهان مادی حرفه ای تر عمل کند. زیرا در دنیای شبیه ساز واقعیت مجازی، رانندگی را تجربه و با اصلاح اشتباهات اعتماد بیشتری به خود پیدا می کند. به طور کلی حضور افراد در شرایطی که از آن ترس دارند سبب بدست آوردن اعتماد به نفس در فرد می شود.
تجربه در شرایط مختلف
واقعیت مجازی هیچ محدودیتی ندارد. به طوری که تمام شرایطی که لازم است یک فرد برای کنترل ترس خود از رانندگی تجربه کند؛ وجود دارد. برای مثال، فرد رانندگی در خیابان های عریض یا کوچک، ترافیک، شرایط متفاوت آب و هوایی و جاده پر پیچ و خم را تجربه می کند. این شرایط مختلف به فرد کمک می کند تا سریع تر و مفیدتر بر ترس خود غلبه کند. (واقعیت مجازی در کنترل ترس)
چگونه واقعیت مجازی می تواند به غلبه ترس از رانندگی کمک کند؟
بسیاری از افراد، در سراسر جهان درگیر فوبیای رانندگی هستند. این افراد، وقتی با روش های درمانی از جمله کنترل ترس با واقعیت مجازی آشنا می شوند؛ اولین سوالی که در ذهنشان ایجاد می شود؛ چگونگی عملکرد این درمان است. درمان با واقعیت مجازی به متخصص این امکان را می دهد تا تمام پارامترهایی که در شدت فوبیا اثرگذار هستند در بیمار بررسی کند. زیرا به کمک عینک واقعیت مجازی می توان شبیه سازی هر لحظه ای از رانندگی را برای فرد ایجاد کرد. اما سوال اینجاست که آیا واقعیت مجازی در درمان صد در صدی ترس از رانندگی اثرگذار است یا خیر؟
از زمانی که نظریه درمان ترس از رانندگی با واقعیت مجازی ارائه شد؛ تیم های مختلفی شروع به تحقیق درباره آن کردند و نتیجه بیشتر آن ها این بود که این درمان به نفع بیماران خواهد بود. یکی از این تحقیقات، توسط دانشجویان دانشگاه فدرال انجام شد. در این تحقیق گروهی از بیماران زن که دچار فوبیای رانندگی بودند؛ تحت درمان قرار گرفتند. نتیجه این تحقیق و قرار گرفتن بیماران در شرایط مختلف نشان داد که واقعیت مجازی علاوه بر کاهش اثرات فوبیا، سطح اضطراب را در فرد کاهش می دهد.
همچنین بخوانید: کوچک ترین عینک واقعیت مجازی جهان
غلبه بر فوبیای رانندگی به کمک روانشناسان CBT
روانشناسان CBT برای غلبه بر ترس از رانندگی به افراد کمک می کنند. برای این کار ابتدا افکار مثبت و منفی آن ها را در حوزه رانندگی شناسایی کزذه سپس افکار مثبت را پررنگ تر و افکار منفی را به چالش می کشند. در CBT از دو روش درمانی مجازی و خیالی استفاده می کنند. (واقعیت مجازی در کنترل ترس)
در مواجهه تدریجی خیالی، فرد ابتدا باید تحت درمان ذهنی قرار بگیرد و سپس مهارت رانندگی را گام به گام تجربه کند. این در حالی است که در روش کنترل ترس با واقعیت مجازی، فرد تمام سناریوهای رانندگی را در یک دنیای مجازی بدون هیچ خطری تجربه می کند. طبق تحقیقات بدست آمده برای درمان اختلالات اضطرابی از جمله ترس از رانندگی روش درمان مجازی کارآمدتر می باشد.
کلام آخر
امروزه ترس از رانندگی به یک مشکل شایع میان مردم تبدیل شده است که افراد همواره در جستجوی یک روش برای درمان آن می باشند. یکی از این روش های درمانی، واقعیت مجازی است که کمترین خطر و بیشترین بازدهی را برای فرد دارد. مارلیک آپ یکی از بهترین ها شرکت ها در زمینه ساخت واقعیت افزوده و مجازی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه اصلی سایت مارلیک آپ مراجعه کرده یا از طریق پشتیبانی به طور مستقیم با ما ارتباط بگیرید. (واقعیت مجازی در کنترل ترس)