تا بحال در این باره فکر کرده اید که چرا انسان مستلزم به پیشرفت است؟ اگر که به آن فکر نکرده اید باید بگوییم که “نیاز” انسان را وادار به چنین کار مقدسی می کند. بشر از روز ازل تا ابد با چالش های مختلفی روبه رو شده و می شود، اما اینکه چگونه آنها را برطرف و حل کند مهم است. چیزی که انسان را بیشتر از همه، دچار فرسودگی می کند فشار های روانی و عدم تعادل های روان شناختی است. درمان این قبیل از بیماری با روش های سنتی طبابت پاسخگو نیست و باید تا دیر نشده آن به وسیله تلفیق با روش های مدرن درمان به یک نتیجه امیدوار کننده ای برسانیم.
روان شناختی به کمک واقعیت مجازی از جمله روش های نوین و مدرنی است که باعث بهبود فرایند درمانی و رسیدن به نتیجه ای مطلوب است. واقعیت مجازی به عنوان مکمل راه های درمانی که در گذشته استفاده می شد است و می تواند با تاثیری که می گذارد به جامعه بشری امید و انگیزه تزریق کند.
راهنمای مطالعه :
واقعیت مجازی چیست؟
درمان روان شناختی به کمک واقعیت مجازی
درمان سه اختلال روانی با VR
سخن پایانی
در این مقاله از سایت مارلیک آپ، از بهترین شرکت های ساخت واقعیت مجازی، قصد داریم به بررسی درمان روان شناختی به کمک واقعیت مجازی بپردازیم. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت مارلیک آپ مراجعه کنید.
واقعیت مجازی چیست؟
واقعیت مجازی به عنوان یک فناوری پیشرفته و مدرن محسوب می شود که با ایجاد یک دنیای شبیه سازی شده، برای کاربران خود بستر تعامل ایجاد می کند. کاربران با استفاده از ابزار های واقعیت مجازی چون کلاه، عینک، دسته، دستکش و … با یک دنیای سه بعدی و شبیه سازی شده در تعامل خواهند بود که این امکانات باعث لذت هر چه بیشتر از آن واقعیت می شود.
واقعیت مجازی با بهره گیری از تکنولوژی های پیشرفته ای چون نمایشگر ها، سنسور ها، دوربین، سیستم های ردیابی حرکت و … این امکان را به کاربران خود می دهد تا در کنار تعامل به کسب تجربه در دنیای مجازی بپردازند. این تکنولوژی در حوزه های مختلفی چون آموزش، بازی سازی، تبلیغات، سرگرمی، پزشکی و … مورد استفاده قرار می گیرد.
درمان روان شناختی به کمک واقعیت مجازی می تواند برای بیماران بسیار سودمند و مفید باشد. در ادامه به انواع بیماری های روانی که می توانند با واقعیت مجازی درمان شوند را شرح خواهیم داد و به برسی جزئیات هر چه بیشتر این موضوع می پردازیم.
همچنین بخوانید: بازی دوپامین / وقتی که یک ملت بزرگ سرگرم یک بازی کوچک می شوند
روان شناختی به کمک واقعیت مجازی
واقعیت مجازی (VR) به عنوان یک تکنولوژی جدید، تأثیرات بسیار چشمگیری بر روان شناسی افراد دارد. این تکنولوژی، همانطور که گفته شد تعامل و تجربهی یک دنیای شبیه سازی شده و سه بعدی را برای کاربران مهیا می کند و تأثیرات خوب بسیاری بر روان شناسی افراد دارد.
از سویی، VR امکان تجربه های هیجان انگیز و جدید را برای کاربران فراهم کند. تاثیری که واقعیت مجازی می گذارد می تواند باعث افزایش شادی، احساس و هیجان رضایت شخصی کاربر بشود. علاوه بر این، VR قادر است در روند های درمانی نیز مورد توجه قرار بگیرد. درمان اضطراب، فوبیا و فشار های روانی با استفاده از روش های واقعیت مجازی (VR) امکان پذیر است.
از سویی دیگر، در شرایطی خاص واقعیت مجازی می تواند تأثیرات منفی بر روان شناسی انسان داشته باشد. بر اساس تحقیقات انجام شده، استفاده بیش از اندازه واقعیت مجازی (VR) می تواند به وجود آمدن احساس تنهایی، عدم واقعیت و افسردگی کمک بسیاری کند. اما استفاده درست و بجا از این تکنولوژی در مکان و زمان مناسب می تواند بسیار کمک کننده باشد. در قسمت زیر به برسی مزایای روان شناختی با واقعیت مجازی می پردازیم.
همچنین بخوانید: پتانسیل های واقعیت مجازی در عصر دیجیتال / حقایقی که کسی به شما نمی گوید
درمان فوبیا و اضطراب
درمان ترس و فوبیا با واقعیت مجازی اینگونه انجام می شود که شما با تجربه یک محیط شبیه سازی شده از مکان مشخص آرامش بخش، که وجود شما در آن فارغ از هرگونه حس منفی است. هنگامی که شما در این فضا قرار می گیرید به روان خود این امکان را می دهید تا خود را بازسازی و اصلاح کند و با تمرین و تحریک قسمت های مختلف مغز به مقابله و مدیریت ترس بپردازد. انجام این کار در یک دوره زمانی مشخص که با تمرین های مستمر و هدفمند انجام می شود، باعث درمان اضطراب و فوبیا شود.
هیجان انگیز
با بهره گیری از VR، کاربران قادرند تا به تجربهء سفر به یک دنیای مجازی بروند و در مکان های سه بعدی به بازی و تفریح بپردازند. این کار آنها را نه تنها از افسردگی و اختلالات روان شناختی دور می کند بلکه باعث می شود در درمان بیماری خود پیشگام باشند و بدانند که چطور باید آن را مدیریت کنند. از سوی دیگر، شما با ایجاد تعامل و یک محیط اجتمایی محور باعث می شوید از تنهایی بیزار شوید.
آموزش در درمان
واقعیت مجازی به عنوان یک تکنولوژی نوین، این قابلیت را دارد تا به بهبود فرآیند آموزش توسط خود شخص بیمار برای بهبودی کمک کند. از مزیت های خوب این روش کاهش هزینه های آموزش چه از سوی بیمار و چه از سوی پزشک است.
ارتقاء تمرکز و توجه
VR، برای کاربران خود بستری را فراهم می کند تا با استفاده از آن به ارتقاء تمرکز و توجه بپردازند. افزایش تمرکز یکی عوامل تاثیر گذار در بهبود فرایند بیماری های روانشناختی می باشد که توجه به آن مستلزم تمرین مستمر است. در دنیای شبیه سازی شده توسط واقعیت مجازی، شما به انجام تعدادی فعالیت ها و وظایف می پردازید که این فعالیت ها باعث بهبود و ارتقاء تمرکز و توجه شما می شود. روان شناختی به کمک واقعیت مجازی دقیقا همان چیزی که باید وجود داشته باشد و این امر می تواند دارای پیامد های بسیار مثبتی در آینده نزدیک باشد.
درمان سه اختلال روانی با VR
PTSD
PTSD یا همان اختلال اضطراب بعد از حادثه، نوعی مشکل روانی است که بعد از حادثه برای فرد به وجود می آید. فشار هایی که از بُعد روانی به آنها وارد می شود می توانند: احساسات، خاطرات و افکار منفی باشند که این امر با گذشت زمان بهبود خواهد یافت. واقعیت مجازی با ورود خود به این حوزه می تواند این قبیل از مشکلات را حل کند و با ایجاد یک محیط شبیه سازی شده برای بیماران، به آنها این امکان را بدهد تا به درمان خود بپردازند. طبق تحقیقات انجام شده، روان شناختی به کمک واقعیت مجازی بسیار تاثیر گذار تر از درمان با استفاده از روش های سنتی است.
Psychosis (جنون)
در سال 2020 تیمی از Environmental Research and public health به برسی درمان با استفاده از واقعیت مجازی پرداختند. در این آزمایش 30 بیمار که دچار بیماری جنون یا توهمات آزار دهنده بودند، درمان خود را با واقعیت مجازی انتخاب کردند. روان شناختی به کمک واقعیت مجازی دقیقا همان چیزی است که افراد متخصص در حوزه روان شناختی به آن نیاز دارند و آنها می گویند که افراد بیمار با قرار گرفتن در یک محیط شبیه سازی شده و امن، بهتر درمان می شوند.
Phobia(فوبیا)
فوبیا به معنی ترس از شیء، موقعیت یا موضوع خاص است. این قبیل از ترس ها ممکن است به دلیل نوع خاصی از موقعیت ها(مانند ترس از ارتفاع، بیرون رفتن، تلاش کردن، مکان های شلوغ، مکان های ساکت و …) یا اشیاء(مانند ابزار کار، حشرات، اسلحه های جنگی و …) باشند. روان شناختی به کمک واقعیت مجازی، همچون دو مرحله قبل بسیار تاثیر گذار است و در مورد فوبیا می توان گفت که نرم افزار هایی مانند Freethink می توانند به افراد دچار بیماری فوبیا برای درمان بیماری خود کمک کنند.
همچنین بخوانید: عینک واقعیت مجازی اپل ویژن پرو / عینکی که فرا زمینی ها آن را ساخته اند
سخن پایانی
روان شناختی به کمک واقعیت مجازی، به عنوان یک روش نوین و کارآمد می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و جامعه پزشکی را در حوزه روان شناختی بسیار متحول کند. با داشتن برنامه ریزی درست و هدفمند در این زمینه می توان جامعه بشری را به سمتی سوق داد که در آنجا آرامش و شادی انتظارش را می کشد.
شرکت مارلیک آپ یکی از بهترین شرکت های واقعیت مجازی می باشد. شما عزیزان می توانید برای خواندن مطالب بیشتر از این دست به وبلاگ سایت مارلیک آپ مراجعه نمایید.