امروزه در اکثر کشور های جهان، روش های سنتی برای ارائه آموزش به دانش پژوهان مورد استفاده قرار می گیرد. اما برخی فکر می کنند که آنلاین کردن فرایند آموزش یعنی مدرن کردن آن، در صورتی که این تنها یک وجه از مدرنیزه کردن آموزش است. واقعیت افزوده وجه دیگر مدرنیزه کردن آموزش است که تنها چند سالی از عمر آن می گذرد و با گذشت زمان انتظار می رود که مورد توجه ویژه و در دسترس عموم قرار بگیرد.
استفاده از واقعیت افزوده در آموزش این امکان را به دانش پژوهان می دهد تا با استفاده از ابزار های مدرن، درک و تجربه بهتری را در فرایند آموزش کسب کنند و سطح دانش خود را به راحتی ارتقاء دهند. این فناوری باعث صرفه جویی در زمان و هزینه آموزش می شود که در نتیجه همانطور که انتظار می رود، کیفیت را به آموزش هدیه می دهد.
راهنمای مطالعه :
واقعیت افزوده چیست
واقعیت افزوده در آموزش
۵ مزیت مهم واقعیت افزوده در آموزش
کشور هایی که از واقعیت افزوده در آموزش استفاده می کنند
سخن پایانی
در این مقاله از سایت مارلیک آپ، یکی از بهترین شرکت های ساخت واقعیت افزوده و مجازی قصد داریم درباره واقعیت افزوده در آموزش صحبت کنیم، در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

واقعیت افزوده (AR) چیست؟
واقعیت افزوده یا AR تکنولوژی ای است که از ترکیب دنیای واقعی با دنیای مجازی و با استفاده از ابزار و المان های دیجیتال به وجود می آید. منظور از ابزار و المان های دیجیتال همان تصاویر، صدا، گرافیک، انیمیشن و … هستند تا امکان دسترسی و استفاده آسان را برایمان فراهم کنند. اگر بخواهیم در مورد کاربرد های این تکنولوژی صحبت کنیم می شود گفت که در حوزه های آموزش، پزشکی، تبلیغاتی، بازی، نظامی و … کاربرد های بسیاری دارد اما قصد داریم در این مقاله در مورد واقعیت افزوده در آموزش صحبت می کنیم.
واقعیت افزوده در آموزش
با ورود واقعیت افزوده به حوزه آموزش شاهد تحولات چشمگیری هستیم. این تکنولوژی نه تنها باعث ارائه شیوه جدید آموزش می شود بلکه باعث درک درست دانش پژوهان در مراحل مختلف آموزش نیز می شود. واقعیت افزوده می تواند تعامل بین دانش پژوهان را بیشتر کند و به آنها محتوای گرافیکی زنده و کیفیت بالا را ارائه دهد تا به فهم بهتر آنها کمک کند. یکی از مهمترین مزایای این تکنولوژی، قابل استفاده بودن آن برای تمام رده های سنی است و محدود به یک رده سنی نمی باشد.به خصوص در مورد کودکان که برای آموزش بهتر و مستمر نیازمند ابزاری کارآمد هستند که این تکنولوژی برایشان خلاء های آموزشی را پر می کند.
همچنین بخوانید: تاثیر واقعیت افزوده در بازی سازی
اگر بخواهیم به دو مزیت کلی و تاثیر گذار واقعیت افزوده در آموزش بپردازیم می شود به موارد زیر اشاره کرد:
- صرفه جویی در هزینه و زمان آموزش
- افزایش بهره وری و کیفت آموزشی

۵ مزیت مهم واقعیت افزوده در آموزش
1.کاهش امکانات و ابزار های آموزشی
در این باره می توان گفت که واقعیت افزوده برای شما می تواند به عنوان یک آزمایشگاه یا کارگاه فنی عمل کند و مهارت شما در مسائل عملی آموزش بالا ببرد. از سوی دیگر می تواند به کاهش استفاده از امکانات و تجهیزات آموزشی کمک بسزایی کند و از هزینه های کلان آنها جلوگیری کند. از آنجایی که همه در جامعه در یک سطح اجتماعی نیستند، واقعیت افزوده عامل ایجاد عدالت آموزشی نیز می شود که این مورد می تواند باعث بهرمندی افراد کم بضاعت از خدمات آموزشی و مدرن بشود.
2.ارتقاء درک و یادگیری
همانطور که عیان است، واقعیت افزوده باعث افزایش بهره وری و یادگیری در آموزش می شود. این تکنولوژی با ایجاد یک فضای سه بعدی برای دانش پژوهان به درک عمیق آنها کمک چشمگیری می کند و از سوی دیگر باعث شده کیفیت آموزش بالا برود و فراموشی مباحث آموزش به حداقل ممکن برسد.
3.افزایش تعامل
افزایش تعامل باعث افزایش کیفیت آموزش می شود. به این صورت که با ایجاد ارتباطات مستمر و کارآمد در میان دانش پژوهان، می تواند عاملی برای موفقیت آنها نیز بشود. از آنجا که روش های سنتی بسیار خستده کننده و گیج کننده می باشد، حضور واقعیت افزوده در آموزش این مشکل را برطرف کرده و باعث بازدهی و انگیزه بیشتر در میان دانش پژوهان شده است.
4.ارتقاء کار تیمی
واقعیت افزوده علاوه بر افزایش تعامل، به ارتقای کار تیمی هم کمک شایانی می کند. به این دلیل که انگیزه و علاقه در آموزش افزایش پیدا کرده و باعث ایجاد حس رقابت و کار های تیمی می شود. در آموزش سنتی برای دانش پژوهان کار تیمی، یک فعالیت بسیار خسته کننده بود اما به دلیل وجود AR این چالش برطرف شده است.
5.آموزش ایمن و موثر
در آموزش دروسی وجود دارد که جدا از تدریس تئوری، نیازمند تدریس عملی نیز هستند. در روش های سنتی آموزش، تدریس دروس عملی با مشکلاتی مواجه بود که علاوه بر زمان بر بودن آنها، دارای هزینه های مالی بسیار زیادی برای آموزشگاه ها و دانشگاه ها بودند. این در حالی است که واقعیت افزوده به عنوان یک روش نوین آموزش، کاملا بر عکس این عمل می کند.

کشورهایی که از واقعیت افزوده در آموزش استفاده می کنند
- فرانسه: در فرانسه، آموزشگاهها و دانشگاهها برای ارتقای شیوه های آموزش از تکنولوژی واقعیت افزوده استفاده میکنند. فرانسه یکی از کشور های صنعتی اروپا به حساب می آید که با بهره گیری از واقعیت افزوده در آموزش، باعث ارتقای سطح و بهره وری دانش خود شده است که این امر می تواند بر اقتصاد و صنعت این کشور نیز تاثیر مثبتی بگذارد.
- کره جنوبی: کره جنوبی، یکی از پیشرفته ترین کشور های دنیاست که هم تولید کنند تکنولوژی است و هم وارد کننده آن. واقعیت افزوده در این کشور به عنوان آموزش از راه دور استفاده می شود. برای مثال، این کشور برای کاهش هزینه ها و افزایش بازدهی آموزشی، به دانش پژوهان خود استفاده از واقعیت افزوده را پیشنهاد می کند.
- آمریکا: در مورد آمریکا می توان گفت، این کشور برای رهایی از درگیری های مسلحانه در مکان های آموزشی، این تکنولوژی را جایگزین حضور در مدرسه معرفی کرده است تا از عواقب غیر قابل جبران حضور در آموزشگاه ها جلوگیری کند. اما از آنجا که این کشور در زمینه آموزش بسیار موفق عمل کرده است، واقعیت افزوده می تواند این موفقیت را دوچندان کند.
- ژاپن: ژاپن کشوری است که اکثر امور این کشور بر عهده ربات ها و تکنولوژی است. ژاپن در 30 سال گذشته با سرمایه گذاری در آموزش، خود را به یکی از ابر قدرت های تکنولوژی جهان تبدیل کرده است. برنامه ریزی این کشور برای استفاده هر چه سریع تر و بهتر از واقعیت افزوده بسیار قابل تحسین است و انتظار می رود از کشور های آمریکا و کره جنوبی در این زمینه پیشی بگیرد.

سخن پایانی
واقعیت افزوده در آموزش می تواند تاثیر و کاربرد های بسیاری داشته باشد و باعث افزایش بهره وری یا بازدهی آموزش بشود. از آنجا که روش های سنتی برای دانش پژوهان بسیار خسته کننده است، پیشنهاد می شود که واقعیت افزوده در آموزش مورد استفاده قرار بگیرد تا به ایجاد حس علاقه و انگیزه نیز کمک کند.
در شرکت مارلیک آپ، تیمی مجرب و متخصص با بهرهگیری از جدیدترین فناوری ها و تجهیزات پیشرفته، تجربه ای بی نظیر از واقعیت مجازی و افزوده را برای شما به ارمغان می آورد. جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران برتر شرکت مارلیک آپ می توانید با پشتیبانی در ارتباط باشید.