یکی از نوآوری های هیجان انگیز در دنیای تکنولوژی عینک واقعیت مجازی می باشد چرا که فناوری های موجود در گوشی های هوشمند توسط این عینک می تواند در جلوی چشم و به صورت واقعی نشان داده شود. در سال 2013 اولین عینک واقعیت مجازی شرکت گوگل به بازار روانه شد، اما با شکست نیز همراه بود و بعد از آن سایر شرکت ها به تولید عینک های واقعیت مجازی پرداختند و نتایج خیلی حوبی را کسب نمودند.
زمان مطالعه: 7 دقیقه
در این مقاله قصد داریم عینک واقعیت مجازی و کاربرد های آن را برایتان شرح دهیم و چنانچه نسبت به ساخت واقعیت مجازی نیاز به اطلاعات بیشتری دارید، از سایت مارلیک آپ دیدن نمایید.
عینک واقعیت مجازی چیست؟
یکی از ابزار های کامپیوتری که در جاهای مختلف عملکرد مختلفی دارد عینک هوشمند می باشد. برخی از این عینک ها دارای حالت واقعیت لفزوده هساتند و برخی دیگر برای گوش دادن به موسیقی و یا پاسخ به تماس طراحی شده اند.
اینکه گوشی ها و سایر دستگاه های هوشمند به شکل بی سیم در برابر چهره هر انسانی قرار می گیرد از اهداف کلی عینک های واقعیت مجازی است. با استفاده از عینک های هوشمند یک سری فعالیت ها از قبیل پاسخ به پیام و تماس، گوش دادن به موسیقی و همچنین ثبت تصویر یا فیلم استفاده از جی پی اس و تعامل با برنامه ها و نمایش AR را می توان مدیریت کرد. عینک های واقعیت مجازی در صنعت های مختلفی نظیر، ورزش، معدن، تجارت، آموزش، سرگرمی، پزشکی، ساختمان سازی، ارتباطات و … کاربرد دارد.
ساختار عینک واقعیت مجازی
قابلیت کنترل راحت، مجهز بودن به سنسور های مختلف و همچنین تولید خروجی های بصری و صوتی در عینک های واقعیت مجازی باعث می شود که عملکردی شبیه به گوشی های هوشمند را داشته باشند. در ادامه به امکانات موجود درعینک های واقعیت مجازی و نحوه ی عملکرد آن ها می پردازیم.
- قابلیت صوتی
اگر قابلیت خروجی صدا در عینک واقعیت مجازی وجود داشته باشد توانایی پاسخ به تماس یا دیدن فایل ویدئویی امکان پذیر می شود، گاهی صدا از طریق رسانایی استخوان به بخش حلزونی گوش می رسد و در این نوع عینک ها به اسپیکر برای پخش صدا نیازی نیست و و از راه هوا هیچ صدایی به کوش نمیرسد. در واقع از طریق جمجمه و دور زدن پرده گوش ارسال ارتعاشات از عینک به حلزونی اتفاق می افتد.
- میکروفون
یکی دیگر از قابلیت های عینک های واقعیت مجازی وجود میکروفون است که باعث ضبط صدای شما و صدای محیط می شود. لازم است که عینک هایی که دارای قابلیت کنترل صوتی یا ضبط ویدئو هستند حتما از میکروفون درجه یک بهره ببرند.
- پردازنده کامپیوتر
همانطور که کامپیوتر هادارای CPU هستند عینک های واقعیت مجازی نیز به همچین واحد پردازشگری نیاز دارند. پردازنده ای که در عینک های واقعیت مجازی قرار می گیرند بسیار کوچک بوده و مانند پردازنده های گوشی های هوشمند است مانند: کوالکام اسنپدراگون XR1 .
- رابط انسان و کامپیوتر
برای کنترل عینک واقعیت مجازی نمی توان از مدل های لمسی یا ماوس استفاده کرد، از این رو برای کنترل ازتشخیص گفتار، کلیدها، تشخیص ژست، کنترل از راه دور، ردیابی چشم بهره می گیرند. مارلیک آپ ارائه دهنده خدمات طراحی سایت و ساخت واقعیت مجازی و انواع اپلیکیشن های فروشگاهی و سرگرمی آماده ی پذیرش سفارشات شما جهت بهبود کسب و کار می باشد.با ما از طریق پشتیبانی همین سایت در تماس باشید.
- لنز
برای عینک های هوشمند همانند عینک های معمولی می توان از لنز های مختلفی استفاده کرد. مثلا برای اشخاصی که دارای بینایی صعیفی هستند از لنزهای تجویزی و برای استفاده از رایانه از لنز های هوشمند وابسته به نور یا لنز فیلتر آبی استفاده می شود.
در ادامه بخوانید: تاثیر واقعیت مجازی بر کسب و کار
- دوربین
دوربینی که در عینک واقعیت مجازی قرار دارد برای پوشش واقعیت مجازی از طریق فیلمبرداری و آنالیز آن می باشد. بعضی از عینک های جدید دوربین ندارند و هنگامی که به بازار ارائه می شوند فقط دارای قابلیت صوت می باشند.
- نمایشگر
نمایشگر منحنی و موجبر دو تا از نمایشگر های اصلی عینک های واقعیت مجازی به حساب می آیند. نور به چشم کاربر از طریق نمایشگر منحنی منعکس می شود. یکی از معایب این منحنی ها حجیم بودن و شفافیت تصویر است.در عینک های واقعیت مجازی وضح پایین است، چرا که درون آن ها سیستم نوری پیجیده ای قرار دارد و مانند صفحه نمایشی که می توان مستقیم مشاهده کرد، نیستند.
عملکرد عینک واقعیت مجازی
عینک های هوشمند زیادی تولید شده و در دسترس قرار دارد و خیلی از آن ها نیز در حال به روز رسانی و مدرن تر شدن هستند و قیمت بالایی نیز دارند. مثلا صفحه نمایش بصری در عینک های هوشمند آمازون وجود ندارد البته گوش دادن به موسیقی با وجود 4 بلندگو جهت دار و یک میکروفون در این نوع از عینک ها فراهم است و همچنین مدیریت الکسا هوم را نیز می توان به دست گرفت.
یکی از عینک های واقعیت افزوده که یک نمایشگر کامل بر روی چشم سمت راست فرد ایجاد می کند عینک Vuzix Blade Upgraded می باشد. به خاطر وجود دوربین 8 مگاپیکسلی و کنترل صوتی در این نوع عینک ها کاربران می توانند انواع بازی ها را اجرا کرده و همچنین تصویر و یا فیلم را ثبت نمایند.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد گوگل اولین شرکت تولید کننده ی عینک مجازی بود که به مرور زمان به خاطر پیشرفت های علم و بشر عینک های هوشمند با قابلیت های بیشتر ساخته شد و این فناوری مدام در حال توسعه می باشد. شایان ذکر است که وضوح و میدان دید در عینک واقعیت مجازی جدید، به خاطر توسعه شفافیت در نمایشگر های موجبر نسبت به گذشته خیلی بهتر و بیشتر شده است. با وجود قیمت بالای این عینک ها در سال های آتی شاهد این خواهیم بود که تمامی افراد در زندگی روزمره ی خود از عینک های واقعیت مجازی استفاده نمایند.
چنانچه قصد ساخت واقعیت مجازی را دارید فقط کافیست با متخصصان مارلیک آپ مشورت نموده و شاهد پیشرفت و رشد کسب و کار خود با حضور این فناوری مدرن باشید. ممنون که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید. روز و روزگارتان خوش
1 نظر در “عینک واقعیت مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟”
پینگ بک: راه های کسب درآمد از واقعیت مجازی - ساخت سایت و اپلیکیشن