امروزه واقعیت مجازی فراتر از بازی و سرگرمی گسترش پیدا کرده است. این تکنولوژی در صنایع مختلف نیز رسوخ پیدا کرده و باعث شده آموزش به روش نوینی شکل پیدا کند. صنایع برق یکی از صنعت هایی است که با وجود واقعیت مجازی ارتقای بسیاری یافته و نقش مهمی در ارتقای واقعیت مجازی نیز دارد. توسط این آموزش ها دانشجویان می توانند به صورت واقعی تمرین های متفاوتی را در محیطی امن و سرگرم کننده یاد بگیرند.
راهنمای مطالعه:
نقش واقعیت مجازی در آموزش مدرن
درک مبانی واقعیت مجازی در آموزش برق
مزیت های استفاده از واقعیت مجازی در آموزش برق
داشتن یک محیط تمرین چه تاثیری در یادگیری مفاهیم در برق دارد؟
در این مقاله از سایت مارلیک آپ به بررسی کاربرد واقعیت مجازی در آموزش برق می پردازیم. مارلیک آپ یکی از بهترین شرکت ها در زمینه ساخت واقعیت مجازی و واقعیت افزوده است. شما عزیزان می توانید برای اطلاعات بیشتر و تماس با ما به پشتیبانی سایت سر بزنید.
نقش واقعیت مجازی در آموزش مدرن
واقعیت مجازی می تواند آموزش های قدیمی را با روش های مدرن و تعاملی دستخوش تغییر کند. این فناوری روشی امن و کاربردی برای ارتقای کیفیت یادگیری در صنایع گوناگونی مثل برق، معادن، ماشین آلات و ساخت و ساز می باشد. زیرا آموزش های تجربی در این صنایع بسیار حائز اهمیت می باشد.
برای مثال می توانید جایگاه مدارها و سیم های برق را دریک نیروگاه مجازی تمرین کرده یا بتوانید عیب یابی خطوط برق را در یک فضای شبیه سازی شده تشخیص دهید. حتی می توانید موقعیت های خطرناک در ساخت و ساز را بدون هیچ خطر واقعی تجسم کرده و برای آن آمادگی لازم داشته باشید. واقعیت مجازی به کارآموزان اجازه می دهد تا سناریوهای واقع بینانه را تجربه کنند و از اشتباهات خود در یک محیط کنترل شده، درس بگیرند.
بیشتر بخوانید: تاثیر واقعیت مجازی در بهبود هوش انسان/ حقایق جالبی که درباره آن خبر ندارید!
درک مبانی واقعیت مجازی در آموزش برق
پیش از آنکه به صورت تخصصی کاربرد واقعیت مجازی در آموزش برق را بگوییم، باید شرح کوتاهی از مفهوم VR داشته باشیم. واقعیت مجازی به محیط شبیه سازی شده ای گفته می شود که فرد به صورت 360 درجه می تواند در آن حرکت کرده و خود را درون مکانی مشابه یا متفاوت تجسم کند؛ به گونه ای که بعد از چند دقیقه کاملا در آن مجذوب و غوطه ور می شود. این فناوری با استفاده از هدست هایی که به آن عینک واقعیت مجازی گفته می شود، قابل دیدن و کاوش است.
در زمینه آموزش های مختلف، مانند آموزش برق، تجسم کنید عینک واقعیت مجازی را قرار داده و خود را درون یک نیروگاه شلوغ در کنار سکوها و ماشین آلاتی می بینید که به صورت واقع گرایانه دور و بر شما هستند. همانطور که حرکت می کنید، مدارهای الکتریکی و سیستم های پیچیده را مشاهده می نمایید که توسط نیرو تغذیه می شوند. حتی با تکان دادن دست یا کنترلرهای واقعیت مجازی می توانید با ابزارهایی که درون هدست هستند، تعامل داشته باشید و آنها را آزمایش کرده و تجربه به دست آورید. این بخشی از کاربرد واقعیت مجازی در صنایع برق است.
همچنین بخوانید: واقعیت مجازی چیست و کاربرد آن؟ / هر آنچه که لازم است درباره این فناوری بدانید
مزیت های استفاده از واقعیت مجازی در آموزش برق
درک مفاهیم پیچیده
یکی از توانمندی های واقعیت مجازی، سر و کار داشتن دانش آموزان با مفاهیم درسی در سطح عمیق تر است. کتاب های درسی و سمینارهای امروزه تکراری و خسته کننده شده اند و درک مفاهیم را پیچیده تر می نمایند. توسط این فناوری، دانش آموزان و دانشجویان به طور تجربی درس مربوطه را یاد گرفته و به صورت عملی نیز می توانند به صورت مستقیم از آن بهره ببرند.
مکمل بودن آموزش های واقعیت مجازی در کنار مفاهیم تئوری
دیگر مزیت استفاده VR درصنعت برق، مکمل بودن این فناوری در کنار مفاهیم تئوری می باشد. افراد از طریق کتاب های مختلف از مدارها و سیستم ها و انواع طراحی ها آشنا گشته و توسط واقعیت مجازی می توانند بدون خطری، مفاهیمی که آموخته اند را کاوش کنند و درک بهتری از این مباحث بدست آورند تا در آینده و در محیط کار واقعی، تجربه بالاتری نسبت به بقیه داشته باشند.
آموزش آنلاین و کاربری
بسیاری از آموزش های آنلاین در زمینه برق به صورت تئوری بوده و عموما مفید نمی باشند. اما توسط واقعیت مجازی یک آموزش عملی فوق العاده بدست می آورید. به طوری که کاملا با افرادی که به صورت حضوری آموزش می بینند تفاوتی ندارد. این نوع آموزش در صنعت برق در حال گسترش و توسعه می باشد. مانند کار با ماشین ترانسفورماتورهای کاهنده و توربینهای تسلا یا طراحی ماشین هایی به صورت مجازی و تعاملی با افرادی از نقاط دیگر دنیا.
داشتن یک محیط تمرین چه تاثیری در یادگیری مفاهیم در برق دارد؟
در مهندسی برق یا رشته های دیگر مهندسی، کار با ابزارآلات مختلفی صورت می پذیرد که تا حد زیادی خطرناک است؛ حتی در حیطه آزمایش و تمرین. این افراد به دانش و تجربه عملی زیادی نیاز داشته و واقعیت مجازی در آموزش برق می تواند از دشواری هایی که وجود دارد بکاهد و محیط امن تری برای آزمایش بوجود می آورد.
تکمیل مهارت و دانش
وجود واقعیت مجازی در آموزش برق به افراد این امکان را می دهد تا بدون عواقب جانی یا مالی آزمون و خطا کرده و از فرصت مجازی بودن محیط برای تکمیل مهارت و دانش خود استفاده کنند. برای مثال به یک سفر مجازی نیروگاه AC قوی رفته و تجارب زیادی کسب می کنند.
کار با قطعات حیاتی و مهم
بسیاری از مهندسین در دوره های دبیرستان یا دانشگاه خود با قطعات مهم و گران قیمت آشنا نمی شوند. اما محیط مجازی به آنان این امکان را می دهد تا ترانسفورماتورها را جدا کرده و درباره تفاوت و شباهت ها و حتی جزئیات آنها یاد بگیرند. همچنین می توانند از رادیاتورها، محافظ، خازن ها، سیم پیچی ها، هسته آهنی و … در واقعیت مجازی استفاده کنند و جزئی ترین بخش های این قطعات را به صورت سه بعدی و زنده دیده و درک عمیق تری از بخش های مختلف در سیستم های پیچده قدرتی داشته باشند.
افزایش تقاضای بازار در حیطه آموزش واقعیت مجازی
به نقل از آمارها، آموزش مجازی و شبیه سازی مدل های سه بعدی در صنایع برق رشد چشمگیری داشته است و انتظار می رود واقعیت مجازی در آموزش برق بسیار بیشتر از قبل گسترش یابد.
برای مثال بازار این آموزش در سال 2019، 204.41 میلیارد دلار بوده است و تا سال 2027 این نرخ به 601،85 میلیارد دلار خواهد رسید. همچنین نرخ رشد ترکیبی سالیانه این بازار، 13.7٪ از سال 2019 تا 2027 است.
در ادامه بخوانید: تاثیر واقعیت مجازی در بهبود هوش انسان/ آیا فناوری واقعیت مجازی در بهبود هوش انسان تاثیرگذار است؟
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله از سایت مارلیک آپ خواندید، واقعیت مجازی در آموزش برق تحول عظیمی ایجاد می کند و می تواند سیستم قدیمی آموزش را تغییر دهد. به طوری که فرد پس از ورود به بازار کار در رشته برق و حتی حوزه های دیگر، تجربه زیادی داشته و مفاهیم دانشگاه یا مدرسه بسیار کاربردی تر خواهد شد. امیدواریم این مقاله برایتان مفید واقع شود. برای خواندن مطالب بیشتر می توانید به وبلاگ سایت مارلیک آپ مراجعه نمایید.