در دنیای امروز، زمان و کیفیت اولویت اصلی به سرانجام رسیدن یک کار است که توجه ویژه به آن باعث بازدهی بیشتر می شود. برای رسیدن به این هدف مقرر شده باید ابزار درست و کارآمدی داشته باشیم تا با استفاده از آن به خواسته خود برسیم و از سوی دیگر برایمان نوآوری نیز به ارمغان بیاورد.
واقعیت مجازی (VR) این نوآوری را ایجاد می کند و باعث تسهیل در کارها می شود به صورتی که در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. واقعیت مجازی در معماری می تواند بسیار تاثیرات چشمگیری برای بازدهی بهتر داشته باشد و این امر برای طراحان سازه های بزرگ و پیچیده نوید بخش رهایی از چالش های سخت و غیر قابل حل است.
با ورود این فناوری در معماری شاهد تحولات چشمگیری در شیوه طراحی هستیم و مهمترین مزیت آن ایجاد یک محیط واقع گرایانه و شبیه سازی شده است.
زمان مطالعه: 7 دقیقه
در این مقاله از سایت مارلیک آپ، یکی از شرکت های پیشرو در زمینه واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، به بررسی واقعیت مجازی در معماری می پردازیم.
واقعیت مجازی چیست؟
واقعیت مجازی تکنولوژی ای است که با استفاده از آن می توانیم یک محیط شبیه سازی شده و واقع گرایانه را تجربه کنیم. در این تکنولوژی کاربر می تواند با استفاده از اِلِمان ها و ابزار های مشخص شده توسط واقعیت مجازی با دنیای واقعی در تعامل باشد. واقعیت مجازی در حوزه های پزشکی، بازی سازی، تبلیغات، معماری و … مورد استفاده قرار می گیرد که ما در این مقاله در مورد واقعیت مجازی در معماری می پردازیم.
واقعیت مجازی در معماری
بشر از گذشته تاکنون، در تلاش ایجاد نوآوری برای تسهیل در کار های خود بوده است که این انگیزه برای تسهیل در کار های خود باعث می شود فناوری های نوین و مدرنی پا به عرصهء جهانی بگذارند و انقلابی را ایجاد کنند. واقعیت مجازی در معماری علاوه بر ایجاد یک انقلاب باعث ایجاد یک مزیت بسیار مهم هم شده است که این مزیت همان محیط مجازی یا شبه سازی شده از طرح اولیه و طرح کلی یک پروژه عمرانی است.
این مورد مهمترین مزیتی است که واقعیت مجازی برای طراحان در سرتاسر جهان ایجاد کرده است. از طرفی دیگر، به معماران امکان محاسبه دقیق تر و کارآمد تر را در فرایند پروژه می دهد و باعث می شود تا راحت تر به تجسم ایده های خود بپردازند.
پنج مورد از مهم ترین تاثیر های واقعیت مجازی در معماری
-
افزایش تجربه کاربری
واقعیت مجازی برای معماران امکان تجربه یک محیط تعامل گرایانه برای کار های فردی و تیمی را فراهم می کند و همچنین معماران می توانند از یک محیط سه بعدی بهره مند شوند و در مورد جزئیات پروژه به صورت دقیق تر به بحث بپردازند. از سوی دیگر می تواند برای مشتریان نقاط ضعف و قوت را نمایش دهد تا خطاهای احتمالی مورد برسی و زیر نظر قرار گیرد.
-
طرح سه بعدی پروژه
طرح سه بعدی پروژه مهمترین مزیت واقعیت مجازی در معماری است. بهره مندی از محیط سه بعدی در معماری دارای دو پیامد بسیار مهم می باشد. اولین پیامد آن کاهش خطاهای پروژه و دومین مورد کاهش هزینه های پروژه است که کاهش این دو مورد باعث ارتقای کیفیت پروژه می شود. در مورد دومین مورد نمی توان آن را در هر حالی درست و کارآمد دانست چون در اکثر مواقع هزینه های کلان برای انجام یک پروژه باعث ارتقای بازدهی و کیفیت آن نیز می شود.
-
ارتقاء خلاقیت
واقعیت مجازی علاوه بر افزایش تعامل باعث ارتقاء خلاقیت معماران می شود و دست طراحان را برای انجام طرح های منحصر به فرد و خلاقانه را باز می کند تا پروژه های منحصر به فردتری را ارائه دهند. واقعیت مجازی در معماری دقیقا همان ابزاری است که باعث می شود معماران برای پیاده سازی ایده ی تجسمی خود بر روی کاغذ دو بعدی، از یک محیط سه بعدی برای آن استفاده کنند.
-
آموزش نوین و کارآمد
در رشته معماری به دلیل استفاده از روش های سنتی در تعلیم و تربیت، دانش پژوهان این دوره را بسیار خسته و گیج می کند. اما با ورود واقعیت مجازی در معماری می توانیم شاهد تنوع و ایجاد انگیزه در نحوه آموزش رشته معماری باشیم. آنها می توانند به صورت زنده و شبیه سازی شده به طراحی های معماری خود بپردازند و با دقت بیشتر به انجام طراحی خود بپردازند.
-
بهبود تعامل
تعامل با واقعیت مجازی بسیار لذت بخش تر از تعامل های غیر نوین است. به خصوص برای کار های گروهی که مسئولیت آنها در ساخت و طراحی ساختمان به واسطه تعامل بسیار حیاتی و ضروری می باشد که این امر به دلیل حضور واقعیت مجازی بهبود می یابد. با افزایش تعامل می توانیم شاهد افزایش کارآمدی و بازدهی هر چه بهتر کار باشیم.
نرم افزار های واقعیت مجازی در معماری
-
Unity:
Unity یک نرم افزار توسعه برنامه ها و بازیهای ویدیویی با واقعیت مجازی است که طراحان و معماران آن را برای خلق طرح های سهبعدی و ارتقای کیفیت کار خود استفاده می کنند. پلتفرم یونیتی می تواند الگو ها و طرح های سه بعدی با کیفیت را به صورت افکتهای شبیه سازی شده برای معماران فراهم میکند.
-
SketchUp:
SketchUp یک پلتفرم قدرتمند و ساده است که به عنوان یک ابزار کارآمد برای خلق محیط های سه بعدی به کار می رود. با این نرم افزار معماران می توانند نقشه ساختمان، طرحهای پیچیده و دقیق را به راحتی به تصویر بکشند و یک پروپوزال از طرح خود برای دیگر مهندسان و معماران ارائه دهند. SketchUp قابلیت نمایش دقیق جزئیات طرح را فراهم می کند.
-
Autodesk Revit:
اگر بخواهیم یک نرم افرار مدل سازی ساختمان با طرح های سه بعدی را به شما معرفی کنیم می توان به Autodesk Revit اشاره کرد. معماران با استفاده از این پلتفرم می توانند به تحلیل و تجزیه طرح های خود بپردازند و بازدهی خود را افزایش دهند.
-
Lumion:
Lumion همچون سه نرم افزار قبلی برای معماران یک طرح سه بعدی با قابلیت های بینظیر فراهم می کند. از قابلیت های چشمگیر این نرم افزار می توان به امکان ایجاد فیلم و تصاویر شبیه سازی شده اشاره کرد و همچنین می تواند با اضافه کردن محیط های طبیعی و اشتراک نور، جزئیات دقیق را به معماران نمایش دهد.
سخن پایانی
واقعیت مجازی، به عنوان یک تکنولوژی مدرن و نوین می تواند به معماران کمک بسزایی در طراحی پروژه های عمرانی کند. واقعیت مجازی در معماری به عنوان یک ابزار سه بعدی موثر برای طراحی به کار می آید و یک ابزار نوآورانه و قدرتمند است که برای معماران دارای بازدهی چشمگیری می باشد. با ورود واقعیت مجازی در معماری انتظار می رود در آینده نزدیک شاهد انقلابی در زمینه معماری باشیم و همچنین به دلیل استفاده آن در زمینه آموزش معماری می توانیم تنوع و انگیزه دانش پژوهان را برای یادگیری این رشته شاهد باشیم.
مارلیک آپ یکی از بهترین ها شرکت ها در زمینه ساخت واقعیت افزوده و مجازی می باشد. شما عزیزان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه اصلی سایت مارلیک آپ مراجعه کرده یا از طریق پشتیبانی به طور مستقیم با ما ارتباط بگیرید.