امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی روش های بازاریابی و تبلیغات هم تغییراتی داشته اند. بسیاری از کسب و کارها با به کار بردن درست روش های جدید در بازاریابی مانند استفاده از واقعیت مجازی در بازاریابی سبب رشد و پیشرفت خود شده اند. این تکنولوژی به همراه تکنولوژی واقعیت افزوره فرصت های جدید و جذابی برای تولید محتوا ایجاد کرده اند که با انتقال تجربه جدید به مشتری باعث افزایش میزان فروش محصولات خود شده اند.
در واقع این روزها واقعیت مجازی فقط برای بازی های ویدئویی استفاده نمی شود بلکه بسیاری از شرکت های بزرگ دنیا از این تکنولوژی نو ظهور در استراتژی های تبلیغاتی و بازاریابی خود استفاده می کنند که با گرفتن بازخورد های بسیار مطلوبی از سوی مشتریان همراه بوده است.
راهنمای مطالعه:
برخی از کاربرد های واقعیت مجازی در بازاریابی
مثال های واقعیت مجازی در بازاریابی
سخن پایانی
واقعیت مجازی در بازاریابی واقعیت مجازی در بازاریابی واقعیت مجازی در بازاریابی واقعیت مجازی در بازاریابی واقعیت مجازی در بازاریابی واقعیت مجازی در بازاریابی واقعیت مجازی در بازاریابی واقعیت مجازی در بازاریابی واقعیت مجازی در بازاریابی واقعیت مجازی در بازاریابی
در این مقاله از سایت مارلیک آپ به برخی از کاربرد های تکنولوژی واقعیت مجازی در بازاریابی و تبلیغات می پردازیم. شما عزیزان می توانید برای سفارش طراحی سایت و ساخت اپلیکیشن های واقعیت مجازی به صفحه اصلی سایت مارلیک آپ مراجعه کنید.
برخی از کاربرد های واقعیت مجازی در بازاریابی
تولید محتوای جذاب تر توسط شرکت ها
اکنون دیگر محتواهای تکراری و خسته کننده قدیمی که به روش سنتی ساخته می شدند جذابیت چندانی برای خواننده ندارند. اما با کمک تکنولوژی واقعیت مجازی تمام کسب و کارها می توانند محتواهایی تولید کنند که از هر زمان دیگری برای کاربر و مشتری جذاب باشد و او را غرق خود کند.
از آنجایی که یکی از مهم ترین و پر رنگ ترین معیار های بازاریابی تولید محتوای جذاب می باشد، اکثر برند ها در تلاش هستند تا با تولید محتوای عالی مشتریان را درگیر خود کنند نه اینکه آن ها را فراری دهند. زیرا هر اندازه که کاربران جذب محتوا شوند احتمال اینکه از آن برند خرید انجام دهند بیشتر می شود.
اینجاست که یکی از کاربردهای واقعیت مجازی در بازاریابی به چشم می آید! تکنولوژی VR با فراهم کردن یک محیط تعاملی با مشتریان هدف، ارتباط آن ها را با برند افزایش داده و سبب ترغیب شدن مشتریان برای خرید محصولات و یا خدمات آن برند می شود.
امکان تست کردن محصول قبل از خرید

از دیگر کاربرد های واقعیت مجازی در بازاریابی امکان امتحان کردن محصولات قبل از خرید توسط مشتریان می باشد. تکنولوژی واقعیت مجازی این امکان را فراهم کرده است تا مشتریان بدون حضور فیزیکی در فروشگاه و قبل از اینکه محصول را خریداری کنند آن را تست و بررسی نمایند.
بدین ترتیب مشتریان محصولات را به صورت آنلاین به طور دقیق بازبینی می کنند که این امر باعث از بین رفتن شک و تردید آنها هنگام خرید شده و فروش شما را افزایش می دهد. امروزه برند های زیادی از این روش بازاریابی استفاده می کنند که برخی از این برند ها در کشور عزیزمان ایران قرار دارد.
گسترش دادن ارتباط احساسی با مشتری توسط شرکت ها
اکثر مردم برای خرید خود، شرکت ها و برند هایی را انتخاب می کنند که با آن ها ارتباط احساسی برقرار کرده و نسبت به آن ها حس خوبی داشته باشند. واقعیت مجازی امکان ایجاد روابط احساسی با مشتریان و داستان سرایی برای آن ها را به شرکت ها می دهد. طبق آخرین تحقیقاتی که انجام شده به این نتیجه رسیده اند که مشتریان عاشق برندهایی هستند که برای دیگران و مردم اهمیت زیادی قائل اند.
حتی یک نظرسنجی در این باره از مردم گرفته شده بود با این عنوان که از نظر احساسی با کدام شرکت ها و برند ها ارتباط می گیرید که بالغ بر 55 درصد آن ها گفته بودند با برند هایی که به مردم اهمیت می دهند و باعث تغییرات مثبت در جهان می شوند.
سهولت در عرضه محصولات به بازار

یکی دیگر از کاربردهای واقعیت مجازی این است که به شما این امکان را می دهد تا ارائه و معارفه محصولات جدید خود را به سطح دیگری ببرید و آن را به مشتریان هدف خود معرفی کنید. شما با استفاده از این فناوری می توانید یک تجربه خرید تعاملی با مشتری ایجاد کنید و محصولات جدید خود را به صورت سه بعدی و جذاب و با استفاده از عینک های VR برای مشتریان خود به نمایش بگذارید.
با این کار به مشتریان این اجازه را می دهید علاوه بر دیدن محصولات، به صورت عاطفی و احساسی با آن ها ارتباط برقرار کنند؛ که این امر موجب جذب مشتریان و بالا رفتن فروش شما می شود.
همچنین بخوانید : نقد و بررسی عینک واقعیت مجازی متا کوئست 3 / قابلیت های مخفی متا کوئست 3 که کمتر کسی می داند
مشتریان خود را به سفر و ماجراجویی ببرید!
از دیگر کاربردهای واقعیت مجازی این است که به شما کمک می کند تا مشتریان خود را به سفری ببرید که تا کنون تجربه نکرده اند. شما در این سفر مجازی به کمک عینک های واقعیت مجازی و هدفون که حسی بسیار شبیه به واقعیت را به افراد منتقل می کند می توانید هر چیزی را که می خواهید به مشتریان خود نشان دهید تا تعامل برند با آن ها را بیشتر کنید.
مارلیک آپ از شرکت های پیشرو و صاحب سبک در طراحی سایت و ساخت اپلیکیشن های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی می باشد. شما عزیزان برای اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه اصلی این سایت مراجعه کنید.
در ادامه به برخی از مثال های واقعیت مجازی در بازاریابی می پردازیم:
چیدمان فضا و اتاق (شرکت لاوز)
همه افرادی که در طول عمر خود خانه جدیدی خریده باشند می دانند که طراحی دکوراسیون داخلی یک خانه به علت نداشتن آگاهی چقدر می تواند کار سخت و هزینه برداری باشد. به همین خاطر شرکت لاوز دست به کار شد و تصمیم گرفت به افرادی که قصد دارند خودشان دکوراسیون خانه جدید شان را طراحی و اجرا کنند کمک کند.
این شرکت با استفاده از هدست های htc vive در یک کلینیک آموزشی برای راهنمایی شرکت کنندگان از تجربه بصری و آموزش استفاده می کند تا بتواند نحوه بازسازی و طراحی دکوراسیون یک خانه را به آن ها آموزش دهد.
شهر گوچی (Gucci)

برند عظیم گوچی اخیرا در متاورس رابلکس شهری مجازی به اسم شهر گوچی تاسیس کرده است، به این صورت که شهروندان و بازیکنان می توانند در شهر به گشت و گذار بپردازند و از تاریخچه شهر گوچی اطلاعاتی بدست آورید. همچنین آن ها می توانند با سایر افراد آنلاین درون بازی ارتباط برقرار کنند.
فروشگاه گوچی، نمایشگاه های هنری و مینی بازی ها از عناصری هستند که در شهر گوشی ساخته شده اند و حتی افراد قادرند که برای آواتار های خود لباس بخرند. هنگامی که آواتار ها لباس های خریداری شده را می پوشند می توانند با سایر افراد کنجکاو در مورد این لباس های خاص تعامل داشته باشند و با یکدیگر صحبت کنند.
برند آدیداس
آدیداس در حال همکاری با شرکت Somewhere Else که یک سازمان بازاریابی فناوری است می باشد تا سفر ماجراجویانه دو نفر از ورزشکاران خطر پذیر به نام های بن ریوک و دلنی میلر را با حمایت مالی تریکس که از زیر مجموعه های شرکت آدیداس می باشد دنبال کند.
در این سفر بینندگان می توانند با استفاده از عینک های واقعیت مجازی VR و با کمک دو کنترل از راه دور حسی که در دستان خود نگه می دارند تجربه ای بسیار شبیه به واقعیت را در صعود از کوهستان دلیکاتسن در کنار آن دو نفر تجربه کنند. شرکت Somewhere Else این نظر را دارد که این کمپین بازاریابی به کمک تکنولوژی واقعیت مجازی روشی فوق العاده برای بازاریابی تجهیزات مخصوص طبیعت گردی و اکسسوری های آدیداس می باشد.
تست لوازم آرایشی برند سفورا
یکی از معروف ترین برند های آرایشی و بهداشتی که سفورا می باشد در فروشگاه خود استند هایی دارد که مشتریان می توانند قبل از خرید، محصولات آرایشی این برند را به صورت مجازی بر روی صورت خود امتحان کنند؛ تا قبل از خرید نهایی از تاثیر آنها بر روی چهره خود رضایت کامل داشته باشند.
این استند ها یکی از ابزارهای بازاریابی بسیار ارزشمند برای این برند می باشد که به مشتریان تجربه تست، بررسی و رضایت قبل از خرید را انتقال می دهد و باعث می شود که آن ها از زمان حضورشان در فروشگاه آرایشی و بهداشتی سفورا بیشترین سود و بهره را ببرند. البته برند سفورا در فروشگاه های خود امکان تست فیزیکی محصولات را به مشتریان می دهد اما شاید بسیاری از آن ها به خصوص بعد از دوران کرونا خیلی تمایلی به این کار نداشته باشند، به همین دلیل این استند ها گزینه ای عالی برای این افراد می باشند.
این ابزار تاثیر بسیار زیادی در جلب رضایت مشتری و افزایش فروش برند سفورا داشته است.
همچنین بخوانید : آباد ولی کجاست / دره تکنولوژي ایران / حقایقی عجیب در مورد دره تکنولوژی ایران
برند کفش (Toms)
این برند یک شرکت تولید کننده محبوب کفش می باشد که به ازای هر مشتری ای که یک جفت کفش از آن ها می خرد، یک جفت کفش به کودکان نیازمند اهدا می کند و از این راه شهرت بسیار زیادی بدست آورده است. برند تامز اخیرا با استفاده از عینک های واقعیت مجازی کاربران را به سفر ماجراجویانه بخشندگی و مجازی می برد که بنیان گذار این شرکت یعنی بلیک میکاسکای به همراه یکی از همکاران خود این سفر را روایت می کنند.
در این سفر آن ها هنگام روایت داستان تاسیس شدن برند تامز بینندگان را با استفاده از تجربه واقعیت مجازی به مدرسه ای در کشور پرو می برند که در آنجا آقای بلیک به کمک همکار خود در حال اهدای کفش به کودکان نیازمند می باشند. با این کار شما با برقراری اتباط حسی و عاطفی با این برند نگاه ویژه ای به آن پیدا می کنید و باعث می شود کفش بعدی ای که می خرید از برند تامز باشد.

رستوران های زنجیره ای وندیز
یکی از صاحبان رستوران های زنجیره ای در آمریکا یعنی برند وندیز، با استفاده از واقعیت مجازی یک فضای تعاملی در جهان مجازی بازی فورتنایت در ارتباط با فعالیت تجاری خود یعنی فروش گوشت گاو با استفاده از گیم پلی این بازی ایجاد کرده است. کاربران در این بازی باید گوشت گاور را در فریزر رستوران های مجاور خود قرار دهند و در ازای این کار سکه پاداش می گیرند.
وندیز در این بازی به کمک سازمان بازاریابی خود به اسم VMLY & R آواتاری شبیه به شخصیت تبلیغاتی اصلی شرکت یعنی دختری به اسم وندی ساخت. هدف این کمپین تبلیغاتی این بود شرکت وندیز به مشتریان خود یادآوری کند نماد وندی همیشه سعی می کند برای مشتریان خود تازه ترین گوشت گاو را سرو کند.
سخن پایانی
همانطور که خواندید کاربرد های واقعیت مجازی در بازاریابی و کسب و کار بیشتر از هر زمان دیگری به چشم می آید. همچنین با توجه به رشد چشمگیر استقاده از این تکنولوژی در تبلیغات و بازاریابی به زودی تمام کسب و کار ها برای رشد و پیشرفت خود باید به این ترند جهانی ملحق شوند تا از رقیبان خود عقب نمانند.
البته اگر چه استفاده از واقعیت مجازی در بازاریابی و تبلیغات برند ها ممکن است هزینه بردار باشد اما بازخورد و تاثیری که در جلب رضایت مشتری و افزایش فروش دارد این هزینه ها را جبران می کند. واقعیت مجازی تجربه ای بی نظیر را برای مشتری فراهم می کند و باعث تعامل هر چه بهتر بین مشتری و برند می شود.
از این که تا اینجای مقاله همراه ما بودید صمیمانه از شما مچکریم. شما عزیزان می توانید برای ساخت اپلیکیشن های مبتنی بر تکنولوژی واقعیت مجازی با پشتیبانی در ارتباط باشید.
2 دیدگاه دربارهٔ «کاربرد های واقعیت مجازی در بازاریابی و تبلیغات»
بازتاب: 7 مورد از ارزان ترین عینک های واقعیت مجازی
بازتاب: تاثیر واقعیت مجازی در ایجاد کسب و کارهای جدید