این روزها سخنرانی مجازی و آنلاین بیشتر از هر زمان دیگری مورد توجه افراد قرار گرفته است. از فاکتور های مورد اهمیت در این نوع سخنرانی ها وجود فضای مناسب و تجهیزات لازم می باشد که در نهایت منجر به ارائه ای با کیفیت و موفقیت آمیز می شود. برای اینکه یک سخنرانی مجازی خوب را تحویل مخاطبان خود دهید، باید مهارت های این کار را از قبل کسب کنید و حتی هزینه و زمان لازم برای آماده سازی آن سخنرانی صرف نمایید.
زمان مورد نیاز برای مطالعه: 8 دقیقه
در این مقاله از سایت مارلیک آپ، بهترین شرکت ساخت واقعیت مجازی قصد داریم مفهوم سخنرانی مجازی و راه کارهای مهم برای موفقیت در آن را برای شما عزیزان شرح دهیم.
سخنرانی مجازی چیست؟
قبل از اینکه روش های مفید برای ارائه یک سخنرانی مجازی مناسب را معرفی نماییم به توضیح مفهوم سخنرانی مجازی می پردازیم: سخنرانی مجازی همان سخنرانی حضوری می باشد اما در یک پلتفرم در فضای مجازی که به شکل آنلاین در اختیار مخاطبان شما قرار می گیرد. متن سخنرانی شما عوض نشده بلکه به جای ارائه آن در مقابل مردم آن را در محیط مجازی و از پشت دوربین ارائه می دهید.
سخنرانی مجازی برنامه ریزی شده است، بداهه نمی باشد و نباید آن را با اجرا در لایو و… اشتباه گرفت.
برای اینکه سخنرانی مجازی موفقی داشته باشید فقط کافیست همان سخنرانی حضوری را با آماده سازی های بیشتری از لحاظ فناوری فراهم نمایید.
مراحل لازم قبل از اجرای سخنرانی مجازی
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که سخنرانی های حضوری بیشتری داشته اید، به راهکارهای کاربردی و مفیدی برای ارائه سخنرانی مجازی خود نیاز دارید. در ادامه همراه ما باشید تا مراحل لازم برای ارائه یک سخنرانی مجازی حرفه ای را به شما معرفی نماییم:
- تجهیزات لازم برای سخنرانی مجازی:
برای پخش آنلاین سخنرانی خود به کامپیوتر یا لپ تاپ، دوربین یا وب کم، میکروفون، اینترنت، پلتفرم مناسب برای پخش آنلاین مثل: فیس بوک، زوم، یوتیوب و… نیاز دارید.
- روشنایی کافی:
وجود نور و روشنایی کافی برای یک سخنرانی مجازی حائز اهمیت است. اگر مخاطب با چهره ی تاریک و تار سخنران مواجه شود، ممکن است آن سخنرانی را ترک نماید. ایجاد نور و روشنایی برای سخنران مجازی شاید چالش برانگیز باشد. بهتر است از لامپ های موزیکال و لامپ های مهتابی گرد که بسیار هم محبوب هستند استفاده نکنید، چرا که ممکن است انعکاس های زیادی در عینک سخنرانانی که از عینک استفاده می کنند ایجاد نماید. شما می توانید روز قبل از سخنرانی مجازی با توجه به شرایط محیطی، نور مناسب را توسط یکی از دوستانتان فراهم و آماده نمایید تا در روز ارائه سخنرانی مشکلی پیش نیاید.
- میکروفون خارجی:
اگر می خواهید که سخنرانی مجازی شما با شکست مواجه شود، کافیست سخنرانی را با یک صدای بد و بی کیفیت آغاز کنید. برای ارتباط و تعامل با مخاطب باید صدایی با کیفیت و شفاف برای آن ها فراهم نمایید. پیشنهاد می کنیم که از میکروفون داخل لپ تاپ برای ارائه سخنرانی استفاده نکنید و حتما یک میکروفون با کیفیت تهیه کنید تا سخنرانی مجازی شما با موفقیت تمام ارائه شود. در بازار انواع مختلفی از میکروفون یو اس بی و با سیم وجود دارد که برای این منظور می توانید آن ها را تهیه و استفاده نمایید.
از نکات مهم دیگر برای سخنرانی مجازی ایستادن در مقابل دوربین می باشد که در این موقع نیازمند یک سه پایه برای دوربینتان می باشد.
- اینترنت برای ارائه سخنرانی مجازی
برای اینکه مطمئن شوید سرعت اینترنت مناسب است قبل از شروع سخنرانی آن را چک کنید، مثلا از طریق سایت اوکالا و ابزار تست سرعت، می توانید اینترنت مورد نظرتان را از لحاظ سرعت و کیفیت بررسی نمایید. نکته قابل توجه این است که هر پلتفرم برای پخش آنلاین فاکتور های مختلفی برای آپلود دارد.
- انتخاب پلتفرم مناسب برای سخنرانی مجازی
خیلی از رسانه های دنیای دیجیتال مانند: یوتوب، لینکدین، فیس بوک قابلیت پخش آنلاین را دارند که شما قبل از ارائه سخنرانی مجازی خود، باید یکی را انتخاب و نصب نمایید. البته ممکن است بخواهید سخنرانی حرفه ای داشته باشید که در این مواقع نیاز به پلتفرم مایکروسافت یا زوم دارید.
نکات مهم در هنگام پخش سخنرانی مجازی
فقط اجرای زنده برای سخنرانی ملاک موفقیت نیست؛ بلکه از فاکتورهای مهم در سخنرانی مجازی جذب مخاطب و برقراری ارتباطی راحت با آن ها است. در ادامه به نکات مهمی در این زمینه اشاره می کنیم:
- تمرین مهارت های سخنرانی:
شما باید مهارت سخنرانی کردن در مقابل دوربین را همانند سخنرانی در جمع و مقابل افراد فرا بگیرید، برای این کار فقط کافیست دوربین خاموش را جلوی خود بگذارید و سخنرانی ای که آماده کرده اید را تمرین نمایید.
- اعتماد به نفس داشته باشید:
اگر شما در یک جمعی که قرار است سخنرانی کنید اعتماد به نفس لازم را داشته باشید، دلیل بر این نمی شود که در مقابل دوربین و ارائه سخنرانی مجازی هم با اعتماد به نفس باشید. شما باید قبل از سخنرانی مقابل دوربین بودن را تمرین کنید، ظاهری مرتب داشته باشید و زبان بدنتان را نیز کنترل نمایید تا در نهایت باعث افزایش اعتماد به نفس خود شوید.
3. به دوربین نگاه کنید:
سعی کنید در سخنرانی مجازی به دوربین نگاه کنید تا احساس برقراری ارتباط با مخاطبانتان بیشتر فراهم شود، اما اگر دوربین های شرکت کنندگان در سخنرانی روشن بود می توانید به صورت آن ها نگاه کنید و صحبت های خود را ارائه دهید.
همچنین بخوانید: چه کشورهایی از تکنولوژی واقعیت مجازی استفاده می کنند؟
- صاف بایستید:
در زمان سخنرانی مجازی و حضوری شما باید کاملا صاف بایستید و از قوز کردن بپرهیزید، چرا که مخاطبان متوجه این موضوع می شوند. قوز کردن نمی گذارد صدای شما واضح و با کیفیت از حنجره خارج شود بنابراین با استفاده از یک صندلی در حین سخنرانی، می توانید بهترین حالت را به بدن خود دهید.
- حذف صدای پس زمینه:
صداهای پس زمینه حتی با وجود یک میکروفون حرفه ای ضبط می شوند و به گوش بیننده می رسند. از این رو برای جذب صدا در صورت نداشتن استودیو از بالش، پتو و… استفاده نمایید و حتی برای جلوگیری از ورود صدای بیرون به داخل می توانید پوشش هایی برای درب و پنجره فراهم نمایید.
نکاتی برای جذب مخاطبان سخنرانی مجازی
عالی بودن سخنرانی مجازی شما باعث می شود مخاطبان مشتاق حرف های شما باشند. از طرفی دیگر ممکن است بینندگانی که آنلاین هستن برای بازه ی زمانی کوتاهی هم به صحبت های شما توجه نکنند، از این رو برای مشتاق نگه داشتن مخاطبان در طول سخنرانی خود نکاتی که در زیر به آن اشاره می کنیم را رعایت نمایید.
- خوشایند کردن زمان انتظار در سخنرانی مجازی:
وقتی افراد وارد لایو شما می شوند تا زمانی که سخنرانی شما شروع شود بازه زمانی کمی در اختیار دارید تا روی اسکرین برنامه زمان شروع سخنرانی را نمایش دهید. برای این کار می توانید نام خود، زمان و تاریخ سخنرانی را در یک طرح ساده بر روی اسکرین بگذارید و همچنین با قرار دادن شمارش معکوس مردم را آگاه کنید که برای تماشای سخنرانی آماده باشند.
- توقف سخنرانی مجازی و تعامل با مخاطبان:
برای اینکه مخاطبان آنلاین شما ریزش نکنند و تا پایان بحث همراه شما باشند هر 30 دقیقه یکبار توقفی در صحبت هایتان ایجاد نمایید. مثلا از آن ها سوال بپرسید و در باکس چت پاسخ هایشان را ببینید و بخوانید. حتی دلیل شرکتشان درسخنرانی را نیز بپرسید، در واقع هرچه بیشتر تعامل برقرار سازید احتمال بالا ماندن تعداد نفرات در سخنرانی شما هم بیشتر خواهد بود.
- نظر سنجی کنید:
سخنرانی مجازی گاهی دچار یکنواختی می شود که با گذاشتن نظر سنجی می توانید آن را رفع نمایید. خیلی از پلتفرم ها گزینه نظرسنجی را دارند که به راحتی می توانید از آن استفاده کنید و پاسخ های مخاطبانتان را از این طریق دریافت نمایید. به محض اینکه نتیجه نظر سنجی را دریافت کردید آن را بلند بخوانید تا سکوت در زمان پاسخگویی بقیه ایجاد نشود و جو سخنرانی شما بی روح و کسل کننده نشود.
- برقراری جلسه ی پرسش و پاسخ:
شما باید آمادگی لازم در طی سخنرانی را داشته باشید چرا که برگزاری جلسه پرسش و پاسخ در سخنرانی مجازی رایج می باشد. شما می توانید سوالات بینندگان را در پایان بحث دریافت کرده و پاسخگو باشید، اما پیشنهاد می کنیم که در طول سخنرانی نیز از مخاطبان خود بخواهید که اگر سوالی برایشان پیش می آید مطرح کنند تا شما در آن لحظه یا در پایان سخنرانی پاسخگو باشید.
چند نکته برای نوشتن یک متن برای ارائه سخنرانی مجازی
وقتی شما قبل از ارائه سخنرانی متنی را آماده کنید باعث نظم دهی به حرف زدنتان خواهید شد و با فراموش کردن مطلبی هول نمی شوید، چرا که متن در جلوی شما برای یادآوری قرار دارد.
- تمیز، ساده و مختصر بنویسید.
- جمله هایی که در متن سخنرانی می نویسید مانند وقتی باشد که صحبت می کنید.
- لفاظی و کلمات مشکل ممنوع.
- لحن رسمی و لفظ قلم ممنوع.
- واضح و صریح صحبت کنید.
- نقطه گذاری و علائم نگارشی را فراموش نکنید.
- تکرار در حرف هایتان نباشد.
- نتیجه در پایان صحبت هایتان داشته باشید.
جمع بندی
امروزه سخنرانی مجازی در زندگی روزمره ی همه ی افراد وجود دارد و به این زودی ها از بین نمی رود و قدیمی نمی شود. روش سخنرانی مجازی باعث می شود که شما مخاطبان بیشتری نسبت به یک سخنرانی حضوری کسب نمایید. حتی با پخش سخنرانی خود در چند پلتفرم افراد بیشتری را جذب می کنید. امیدواریم تمامی نکات و روش های گفته شده در این مقاله برای شما مفید واقع شود تا بتوانید یک سخنرانی مجازی حرفه ای و بی عیب و نقصی را ارائه دهید، جهت دریافت اطلاعات بیشتر و استعلام هزینه ساخت اپلیکیشن های پیشرفته با قابلیت VR با مشاوران مارلیک آپ در تماس باشید.
1 نظر در “سخنرانی مجازی و راه های موفقیت در آن”
پینگ بک: چگونه در خانه یک سخنران شویم؟ - شرکت فناوری اطلاعات