تاثیر واقعیت مجازی در بهبود هوش انسان

تاثیر واقعیت مجازی در بهبود هوش (مارلیک آپ)

موضوعی بحث بر انگیزی که پس از گستردگی این صنعت در سراسر جهان، دانشمندان را بر آن داشت تا به پژوهش در مورد تاثیرات این تکنولوژی جدید بر هوش و مغز انسان بپردازند.

امروزه تعداد کاربرانی که به فناوری واقعیت مجازی دسترسی دارند رو به افزایش است. از این رو در این مقاله از سایت مارلیک آپ، شرکت سازنده اپلیکیشن های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، به برسی واقعیت مجازی در بهبود هوش انسان می پردازیم.

واقعیت مجازی و زندگی انسان

اگرچه به نظر می رسد فناوری واقعیت مجازی به طور گسترده تری در بازی سازی کاربرد دارد، اما در حال حاضر با گسترش این فناوری، موارد مختلفی از کاربرد آن در زندگی انسان ها وجود دارد که این روند رو به رشد، پیامد های بسیاری بر زندگی انسان می گذارد. یکی از این پیامد ها، تاثیرات آن بر عملکرد مغز می باشد که در ادامه بیشتر به این مورد می پردازیم.

تاثیر واقعیت مجازی در بهبود هوش (مارلیک آپ)
واقعیت مجازی در بهبود هوش

بهبود عملکرد مغز با واقعیت مجازی

در عصر حاضر این تکنولوژی با پیامد های متفاوتی که بر ذهن و ادراک انسان می گذارد و تجربیات منحصر به فردی که به کاربران انتقال می دهد سبب بهبود نوع تفکر و مغز انسان شده است. در حقیقت فناوری واقعیت مجازی با تاثیرات خود بر مغز در بهبود آن نقش بسزایی ایفا می کند.

بطور مثال هنگامی که شخصی عینک واقعیت مجازی به روی چشم خود می گذارد، مغز سعی به شبیه سازی محیط مجازی و درک آن به عنوان یک محیط واقعی برای انسان می کند و این شبیه سازی و تاثیر پذیری که توسط مغز انجام می شود نوع عملکرد ذهن را دستخوش تغییر قرار می دهد.

وقتی شخصی که تا به حال رانندگی نکرده، از طریق عینک واقعیت مجازی این تجربه را بدست می آورد، در واقع ذهن آن شخص برای چنین تجربه ای آماده می شود.

درمان درد با واقعیت مجازی

طی تحقیقات به دست آمده توسط محققان، برای کنترل و درمان درد می توان از تکنیک های درمانی واقعیت مجازی استفاده نمود که به طور قابل توجهی بر مدت زمان درمان بیماران بستری و کاهش هزینه های درمان تاثیر گذار می باشد. به این صورت که با ایجاد دنیای واقعیت مجازی توسط نرم افزار های توسعه یافته می توان باعث کاهش درد و استرس بیماران شد. با ارائه تجربیاتی بر پایه واقعیت مجازی بر توانایی دیداری و حرکتی، عدم هماهنگی مغز را بر طرف می کند. این روش ها با اثر گذاری بر سیستم های عصبی، درمان درد در بیماران را بهبود می بخشد و سبب بهبودی هرچه سریع تر آن ها می شود.

بهبود حافظه

دانشمندان علوم اعصاب در تلاش اند تا دریابند که با انتقال دادن اطلاعاتی جدید به مغز انسان، برای مغز چه اتفاقاتی رخ خواهد داد تا از این طریق به مقابله با از دست دادن حافظه بپردازند. آن ها به کمک واقعیت مجازی و پیوند آن با یک ایمپلنت مغزی برای ایجاد یک تجربه در دنیای واقعی استفاده می کنند و با ثبت و ضبط سیگنال ها و نوسانات مغزی به دنبال یک ایده واضح و روشن هستند.

تاثیر واقعیت مجازی در بهبود هوش (مارلیک آپ)
واقعیت مجازی در بهبود هوش

بهبود روند جراحی با vr

از امیدوار کننده ترین تاثیراتی که فناوری واقعیت مجازی بر صنعت پزشکی داشته، استفاده از مدل های سه بعدی برای برنامه ریزی عمل های جراحی توسط متخصصان می باشد. پیش از انجام عمل جراحی، جراحان باید تصاویری دقیق از محل مورد نظر بدن که باید تحت عمل قرار گیرد، داشته باشند. واقعیت مجازی مرز بین دنیای واقعی و شبیه سازی از بدن انسان را هموار می نماید و سبب ایجاد تعامل متخصصان در یک فضای سه بعدی با آن بخش از بدن که باید مورد جراحی قرار گیرد، توسط عینک واقعیت مجازی می شود و به سهولت می توانند عضو مورد نظر را از زوایای مختلف بررسی کنند. واقعیت مجازی در بهبود هوش

واقعیت مجازی و سلامت روان

واقعیت مجازی با به حداقل رساندن شیوه های دارویی، در درمان اختلالات روانی، اضطراب و ترس همانند روشی نجات دهنده عمل می کند و از آن در درمان ترس های اجتماعی مورد استفاده قرار می گیرد. به کمک واقعیت مجازی می توان محرک های مربوط به استرس و اضطراب را با روشی کنترل شده ضعیف نمود. واقعیت مجازی در بهبود هوش

در حال حاضر فناوری هایی مانند تکنولوژی واقعیت مجازی، در حال گسترش و یافتن فضای بیشتری در صنعت پزشکی می باشند و پروژه های متعددی در زمینه های مختلف پزشکی به وسیله این فناوری ها در حال انجام و آزمایش هستند.

واقعیت مجازی در بهبود هوش

تاثیر واقعیت مجازی در بهبود هوش (مارلیک آپ)
واقعیت مجازی در بهبود هوش

تاثیر واقعیت مجازی بر ادراک انسان

واقعیت مجازی با توجه به محتوای خود بر ذهن و درک کاربران تاثیر بسزایی می گذارد. هر آنچه کاربر می بیند چه به صورت واقعی و چه به صورت مجازی، در ذهن او ثبت و ذخیره می شود. هرچه محتوای واقعیت مجازی از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، شباهت بیشتری با دنیای واقعی دارد و تاثیر آن بر ذهن افزایش می یابد. طی تحقیقات و بررسی های صورت گرفته توسط کارشناسان این حوزه، جستجو در دنیای واقعیت مجازی سبب ایجاد عواطف مختلف در کاربر و همچنین آشنایی و دوستی با ملیت ها و فرهنگ های مختلف می شود. لذا تاثیر گذاری این فناوری بر ذهن می تواند به گونه ای سامان دهی شده و هدفمند باشد.

عوارض واقعیت مجازی بر ذهن

 

سردرگمی موقعیت مکانی

با وجود مزیت ها و نکات مثبت بسیاری که تکنولوژی واقعیت مجازی بر زندگی انسان دارد، عوارض و نکات منفی نیز در این فناوری وجود دارد که بر روی کاربران تاثیر گذار است.

از مهم ترین نکات استفاده از عینک های واقعیت مجازی و حضور در دنیای آن، این است که در مکانی عمومی و پر جمعیت استفاده نشود تا از آسیب های احتمالی پیشگیری گردد. اگر کاربر 30 دقیقه از عینک واقعیت مجازی استفاده کند دچار سردرگمی و عارضه موقعیت مکانی خواهد شد. که البته این مشکل توسط عینک های جدید قابل حل می باشد.

سرگیجه

یکی دیگر از عوارضی که استفاده از عینک ها واقعیت مجازی به همراه دارد، سرگیجه همانند ماشین گرفتگی می باشد. زیرا هنگامی که در فضای مجازی با عینک حضور دارید و در حال گشت و گذار هستید، در حقیقت در حال گردش درون محیط واقعی می باشید و این حرکت همانند ماشین گرفتگی عوارضی مانند حالت تهوع و سرگیجه را به همراه دارد.

تصور کنید که در دنیای حقیقی درون یک کشتی در حال حرکت نشسته باشید اما با گذاشتن عینک واقعیت مجازی در یک اتاق خالی با رنگ های مختلف حضور یابید. کشتی که در آن هستید شما را به حرکت در می آورد و فضای واقعیت مجازی که اتاقی ساکن است به یک محیط گیج کننده برای مغز شما تبدیل می شود که دلیل آن نا هماهنگی بین سیستم عصبی و چشم شما می باشد. کانال های تعادلی مغز و بدن شما به علت قرار داشتن در یک محیط متحرک و دارای حرکت، دچار تناقض در حواس می شوند با این وجود که بدن شما قادر به درک است که محیط اتاقی واقعی نیست.

تاثیر واقعیت مجازی در بهبود هوش (مارلیک آپ)
واقعیت مجازی در بهبود هوش

سخن پایانی

همان طور که در این مقاله عنوان شد، فناوری واقعیت مجازی تاثیرات مثبت و منفی بسیاری بر عملکرد مغز و ادراک انسان بر جا می گذارد که با گستردگی این فناوری در سراسر جهان، طبعا تاثیرات آن نیز افزایش می یابد.

بدیهی است که چنین تکنولوژی جدید و مدرنی، چه تاثیرات مثبتی بر بهبود عملکرد مغز خصوصا در درمان بیماری هایی که به کنترل ذهن و ادراک انسان مرتبط هستند دارد، اما نباید از عوارض و زیان هایی که بر ذهن می گذارد غافل شد و باید به دنبال راهکار هایی برای پیشگیری و مقابله با این عوارض گشت.

در این مقاله از سایت شرکت مارلیک آپ، سعی بر آن داشتیم تا تمامی نکات مورد بحث از تاثیرات واقعیت مجازی بر عملکرد مغز انسان و تاثیرات مثبت و منفی آن را در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم. امیدواریم برای شما مفید و سودمند بوده باشد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک گذاری:

مطالب اخیر

عینک واقعیت مجازی HTC Vive (برسی کوتاه)
fahime hosseini

عینک واقعیت مجازی HTC Vive (برسی کوتاه)

در دنیای امروز، فناوری واقعیت مجازی (VR) به عنوان یکی از نوآوری‌ های برجسته در صنعت سرگرمی و تعاملات دیجیتال شناخته می‌ شود. در این میان عینک واقعیت مجازی HTC Vive یکی از پیشرفته ترین و محبوب ترین عینک ها در حوزه دستگاه های واقعیت مجازی به شمار می آید.

ادامه مطلب »
نقش متاورس در زندگی (مزایا و معایب)
fahime hosseini

نقش متاورس در زندگی (مزایا و معایب)

در سال های اخیر پیشرفت های چشمگیری در فناوری های دیجیتالی و ارتباطی رخ داده است که یکی از مهم ترین آن ها متاورس است. متاورس با فضای سه بعدی تعاملی که فراهم می آورد، به کاربران اجازه می دهد، به تعامل با یکدیگر بپردازند و تجربیات متنوعی کسب کنند.

ادامه مطلب »
واقعیت مجازی در کارخانجات: انقلابی در صنعت
fahime hosseini

واقعیت مجازی در کارخانجات: انقلابی در صنعت

واقعیت مجازی (VR) به عنوان یکی از فناوری‌های نوظهور، به سرعت در حال تغییر و تحول در صنایع مختلف است. این فناوری به‌ویژه در کارخانجات و محیط‌های تولیدی، به عنوان ابزاری قدرتمند برای بهبود فرآیندها و افزایش بهره‌وری شناخته می‌شود. واقعیت مجازی به کارفرمایان و کارگران این امکان را می‌دهد

ادامه مطلب »
کاربرد واقعیت مجازی در صنعت و تجارت
fahime hosseini

کاربرد واقعیت مجازی در صنعت و تجارت

واقعیت مجازی به عنوان یک فناوری پیشرفته و نوین، به طور چشمگیری در صنعت و تجارت تأثیرگذار بوده و به تحول در تجربه خرید و تعاملات مشتریان با برند ها کمک کرده است. با استفاده از این فناوری، کسب‌وکارها قادرند تا محیط‌ های مجازی جذاب و تعاملی ایجاد کنند که

ادامه مطلب »
عینک ری‌بن متا (Ray-Ban Meta)
fahime hosseini

عینک ری‌بن متا (Ray-Ban Meta)

عینک ری‌بن متا (Ray-Ban Meta) یکی از جدید ترین و راحت ترین عینک های واقعیت مجازی در سال جاری به حساب می آید. درواقع می توان این عینک را نتیجه همکاری برند ری بن و کمپانی متا دانست. با خواندن این مقاله از سایت مارلیک آپ متوجه خواهید شد که

ادامه مطلب »
بهترین عینک های واقعیت مجازی 2024
fahime hosseini

بهترین عینک های واقعیت مجازی 2024

واقعیت مجازی VR یا Virtual reality به فناوری گفته می شود که به کاربران امکان سفر و ماجراجویی در یک محیط شبیه سازی شده را می دهد. این محیط ها می توانند محیطی برای بازی، آموزش و سرگرم و دیگر موارد باشند. با استفاده از عینک های مخصوص VR کاربران

ادامه مطلب »
هدست واقعیت مجازی متا کوئست 3S
fahime hosseini

هدست واقعیت مجازی متا کوئست 3S

طبق خوانده ها و شنیده ها می توان‌گفت واقعیت مجازی به عنوان یک فناوری نوین، تاثیر عمیقی بر جنبه های مختلف انسان از جمله سبک زندگی دارد. این فناوری امکان غوطه وری را فراهم می کند. واقعیت مجازی در صنعت سرگرمی، آموزش، درمان و کسب و کار کاربرد های گسترده ای

ادامه مطلب »
آینده طراحی داخلی با واقعیت مجازی: تجربه‌ای فراتر از تصور
fahime hosseini

آینده طراحی داخلی با واقعیت مجازی: تجربه‌ای فراتر از تصور

در دنیای امروز، فناوری به سرعت درحال تغییر و تحول است و یکی از نوآوری های برجسته که در این مسیر ظهور کرده، واقعیت مجازی (VR) می باشد. واقعیت مجازی به ما این امکان را می دهد که فراتر از تصور خود و محدودیت های فیزیکی عمل کنیم و دنیای

ادامه مطلب »