عینک واقعیت افزوده یا به اصطلاح هوشمند تحولی عظیم در دنیای تکنولوژی به وجود آورده است. این عینک ها قادرند محتوایی که در گوشی یا پردازنده خود عینک اجرا می شود را به چشم و گوش ما به صورت مستقیم منتقل و آن ها را به دنیای واقعی اضافه کنند. به عبارت دیگر در عینک AR تعاملی بین صفحه نمایش و دنیای واقعی ایجاد می شود. پروژه ایده پردازی و ساخت این عینک ها که کمی شبیه به واقعیت مجازی هم هستند سال هاست در حال اجرا می باشد و اکنون به دوران بلوغ و طلایی خود رسیده است.
زمان مورد نیاز برای مطالعه : 6 دقیقه
در این مقاله از سایت مارلیک آپ به بررسی عینک واقعیت افزوده و کاربرد های آن می پردازیم. مارلیک آپ یکی از شرکت های ساخت واقعیت مجازی در ایران می باشد که بهترین خدمات را به مشتریان خود ارائه می کند. شما عزیزان می توانید برای اطلاعات بیشتر به صفحه اصلی سایت مارلیک آپ مراجعه کنید.
عینک واقعیت افزوده (AR) چیست؟
عینک واقعیت افزوده یا AR به عینک هایی گفته می شود که می توانند تصاویر و ویدئو ها را بر روی لنز عینک منعکس و به نمایش در بیاورند. در واقع عینک واقعیت افزوده با این کار المان ها و تصاویری را به دنیای واقعی اضافه می کند و باعث تعامل دنیای مجازی و دنیای واقعی به شکلی کاملا طبیعی می شود. به طوری که افراد می توانند بدون حواس پرتی به تصویر روبری خود نگاه کنند.
تا حالا پوکمون گو (Pokemon Go) بازی کرده اید؟ تکنولوژی عینک واقعیت افزوده را می توان به این بازی تشبیه کرد. البته با این تفاوت که به جای گوشی، تصاویر بر روی عینک شما به نمایش در می آید و باعث ترکیب این بازی با دنیای واقعی می شود. به همین دلیل است که این تکنولوژی را “واقعیت افزوده” نام گذاری کرده اند.
همچنین بخوانید : 4 تا از بهترین عینک های واقعیت افزوده
اجزای عینک واقعیت افزوده
عینک های واقعیت افزوده به طور کلی از سه بخش اصلی تشکیل شده اند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
1. سنسور و دوربین های عینک
اولین بخش مربوط به دوربین و سنور عینک است که برای شناسایی محیط و وضعیت کاربر استفاده می شود. از ویژگی برخی عینک های واقعیت افزوده، دوربین با قابلیت تشخیص عمق تصاویر می باشد که کاربرد آنها در تشخیص شکل و حجم اشیای پیرامون است.
2. پردازنده (CPU)
پردازنده یا همان بخش تجزیه و تحلیل، دومین بخش اصلی از عینک واقعیت افزوده می باشد که وظیفه آن پردازش اطلاعات بدست آمده از دوربین و سنسور ها است تا متناسب با محیط اطراف و وضعیت کاربر عناصری را که باید به محیط پیرامون اضافه شوند آماده کند.
3. لنز و پرژکتور
سومین بخش عینک واقعیت افزوده پرژکتور و لنز ها می باشد. نحوه انعکاس تصاویر بر روی لنز های عینک باید به صورتی باشد که عناصر و المان ها به شکلی طبیعی در برابر چشم افراد ایجاد شوند تا حس اینکه این تصاویر در محیط واقعی قرار دارند به کاربر منتقل شود.
مارلیک آپ یکی از شرکت های مطرح در زمینه ساخت واقعیت مجازی می باشد که اخیرا به دلیل پروژه مشترک خود با سازمان هلال احمر کشور و تقدیر از سمت صلیب سرخ جهانی، سر و صدای زیادی در این صنعت به پا کرده است. برای اطلاعات بیشتر و ثبت پروژه می توانید از طریق پشتیبان سایت با ما در ارتباط باشید.
بیشتر بخوانید : آینده واقعیت مجازی
کاربرد عینک های واقعیت افزوده
آموزش : عینک های واقعیت افزوده کاربرد بسیار چشمگیری در زمینه آموزش دارند و باعث درک خیلی بهتر دانش آموزان و دانشجویان می شوند. معلمان با استفاده از این عینک ها قادرند مسائل پیچیده درسی را به راحتی برای دانش آموزان تشریح کنند. مدارس و دانشگاه ها فقط یکی از بخش هایی است که عینک واقعیت افزوده در آن ها کاربرد دارد. در صنعت هم کارگران نیاز به آموزش استفاده از ابزار و بهبود دانش خود دارند و نیاز است که برخی کارخانه ها از این عینک برای آموزش های خود استفاده کنند.
امنیت : عینک های واقعیت افزوده به دلیل حافظه داخلی، قابلیت ذخیره سازی تصاویر را دارند که می توانیم از طریق آن تصاویری که نیاز داریم را ذخیره و پیدا کنیم. پلیس می تواند از این روش برای پیدا کردن مجرم یا مظنون در شرایط خاص استفاده کند.
تبلیغات : از دیگر کاربرد های واقعیت افزوده می توان به تبلیغات اشاره کرد. برای مثال با استفاده از عینک AR با نگاه کردن به بنر تبلیغاتی یک فیلم در خیابان، تیزر آن برایمان پخش می شود.
دستور های صوتی : یکی از کاربرد های اساسی عینک های AR قابلیت دستور صوتی آن می باشد. بسیاری از این عینک ها توسط صدای ما امکانتی از قبیل : پخش موزیک، برقرای تماس، ثبت تصویر و ویدئو و… را به ما می دهند.
کمک به افراد کم بینا از دیگر کاربرد های بسیار مهم عینک های واقعیت افزوده می باشد. این افراد می توانند از طریق عینک AR یک سری متن ها را خوانده یا با استفاده از راهنمای صوتی عینک، به درستی مسیریابی کنند.
کلام آخر
تکنولوژی واقعیت افزوده با بلوغ خود تحولی عظیم در صنایع گوناگون ایجاد کرده است و کمک شایانی به بشر می کند. این فناوری هر لحظه در حال پیشرفت می باشد و روز به روز قابلیت های بیشتری به آن افزوده می شود. در این مقاله از سایت مارلیک آپ سعی کردیم شما عزیزان را با عینک واقعیت افزوده و کاربرد های آن آشنا کنیم. مارلیک آپ از شرکت های فعال در حوزه واقعیت مجازی و واقعیت افزوده می باشد که تجربه های زیادی در این زمینه به واسطه پروژه های بزرگ خود بدست آورده است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به صفحه اصلی سایت مارلیک آپ مراجعه کرده و یا از طریق پشتیبان سایت به طور مستقیم با ما در ارتباط باشید.
ممنون از نگاه گرم شما…